Artikelen
Zoeken
Filters
Resultaten
47 artikelen voor 'Werk'
-
'Deze tijd vraagt iets anders van ons dan vroeger'
Lekker hoor, die ruimte om zelforganiserend te kunnen werken. Echt. Maar al die extra taken… ze benemen ons de adem en zetten ons zorgplezier onder druk. Of moeten we niet zeuren? En hoort anders omgaan met tijd gewoon bij deze tijd? Een genuanceerde ontboezeming van Eugenie. Of eigenlijk van iedereen bij Amerpoort.
-
'Gelukkige medewerkers, die blijven'
Gelukkige medewerkers. Daar is het Amarant om te doen. Want die leveren beter werk en zijn blijvers. En dat is in het belang van iedereen. Daarom startte de Brabantse zorgaanbieder in 2019 het programma Duurzame inzetbaarheid en werkplezier. Een interview met Martijn Lunenborg.
-
'Ik heb dit gedaan. Ik! Dat voelt zo goed'
Kim van Stel is persoonlijk begeleider op een groep kinderen van 0-10 jaar met ernstige meervoudige beperking, aanvangsgroep bij Ipse de Bruggen. Zij heeft ervaring met zelforganiserend werken.
-
'Mensen hebben enorm veel creatief potentieel'
SWZ werkt met zelforganiserende teams. Ontwikkelcoaches ondersteunen hen. 'Ik zie dat als een prachtige kans om het creatief potentieel van medewerkers aan te boren.'
-
'Wij voelen aan wat echt nodig is'
Beiden zitten al jaren in het vak. Monique Baksteen als persoonlijk begeleider en Marian Brouwer als ADL-medewerker. Zij werken samen in team Aan het Spoor van Ons Tweede Thuis in Uithoorn, een woonvoorziening voor onder andere cliënten met lichte verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.
-
‘Werken voor een glimlach’
Jolanda Cornelissen is coördinerend begeleider in de gehandicaptenzorg en was op Prinsjesdag als gast aanwezig bij de Troonrede. Zij werkt met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. ‘Volwassen mannen met het ontwikkelingsniveau van een kind tussen zes maanden en anderhalf jaar.’ Haar werkgeluk zit in ogenschijnlijk kleine momenten: ‘Die glimlach als je binnenkomt, je hand die vastgepakt wordt.’ Daar zit een hele wereld achter. ‘Het is vaak een ingewikkelde puzzel om te ontdekken waar onbegrepen, in de praktijk veelal agressief of negatief, gedrag vandaan komt, maar als dit lukt en je oorzaken weg kunt nemen, dan maak je voor deze mensen echt het verschil.’
-
Arbeidsmarktbeleid: onmogelijke opdracht
De gehandicaptenzorg wordt opgezadeld met een onmogelijke opdracht, stelt VGN in een brief aan de Tweede Kamer. Op 19 december 2024 staat het commissiedebat ‘Arbeidsmarktbeleid in de zorg’ op de Kameragenda. Voor de sector komt dit debat op een belangrijk moment: de cao-onderhandelingen zijn in volle gang. VGN constateert dat de financiële ruimte niet in evenwicht is met wat er nodig is om de uitdagingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Tarieven blijven achter, subsidies voor stages en arbeidsmarktbeleid vallen weg, de loonkloof en de administratieve lasten blijven een probleem en de continuïteit van zorg komt in gevaar door het uitblijven van passende overgangsmaatregelen bij de aanpak van schijnzelfstandigheid.
-
Belangrijke wijzigingen in de CAO Gehandicaptenzorg en wetgeving in 2025
In 2025 is er een aantal wijzigingen in de CAO en wetgeving waar u als werkgever rekening mee moet houden. Hieronder vindt u een overzicht van deze wijzigingen.