Artikelen

Resultaten

998 artikelen voor 'Kwaliteit'

  • Richtlijn medicatieoverdracht opgenomen in register

    Fouten bij de overdracht van medicatiegegevens van cliënten kosten elk jaar levens. De herziene richtlijn heeft als doel: medicatieveiligheid vergroten, door een goede (elektronische) gegevensuitwisseling. De richtlijn is onderdeel van de kwaliteitsstandaard ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’.

  • 'De eerste keer dat ik Claudia de Breij ontmoette'

    ‘Als ik in de spiegel kijk, zie ik een trotse, zelfverzekerde jongen’, zegt Ron Glaudemans (28). ‘Ik heb dingen meegemaakt waar je u tegen zegt. Juist door mijn handicap ben ik belangrijke mensen tegengekomen.’

  • 'Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit' gelanceerd

    ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ is woensdag 1 november 2017 bij Middin in Rijswijk gepresenteerd in het kader van de kwaliteitsagenda voor de gehandicaptenzorg. Hoe draagt de samenwerking tussen mensen met een beperking, hun familie en hun begeleiders bij aan de kwaliteit van zorg en begeleiding in de Wlz? Iedereen kan vanuit zijn rol het verschil maken met als doel: een fijn leven. Om dit zichtbaar te maken, hebben samenwerkende partijen in de gehandicaptenzorg de website ikdoemee.nl gelanceerd. 

  • 'Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ wordt zichtbaar

    Op 1 november as. laat de VGN samen met de andere coalitiepartners zien hoe gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering van de gehandicaptenzorg met de kwaliteitsagenda. Ook wordt de website  ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ gelanceerd. Dit vindt plaats bij zorgorganisatie Middin in Rijskwijk. Doel is om ons samen sterk te maken voor een beter leven voor mensen met een beperking die elke dag veel zorg nodig hebben in hun nabije omgeving. Dit doen we door acties, de website ‘www.ikdoemee.nl’ en verhalen en bijeenkomsten voor de cliënten, familieleden, vrienden en begeleiders. 

  • 'Kabinet wil scherper toezicht en handhaving door IGZ'

    De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat scherper toezien en sneller handhavend optreden tegen malafide, ondeskundige en disfunctionerende zorgaanbieders. Ook gaat de IGZ grondiger volgen of zorgaanbieders beloofde beterschap daadwerkelijk waarmaken. Verder komt er voor burgers en hun klachten een Zorgloket.

  • 'Met 18 jaar ben je (nog) niet volwassen'

    Veel jongeren die uit de (gedwongen) jeugdhulp komen, hebben ook na hun 18e jaar ondersteuning nodig. Om verschillende redenen komt deze ondersteuning niet altijd van de grond. Dat constateert de Inspectie SZW in het onderzoek 'Met 18 jaar ben je (nog) niet volwassen'. De decentralisaties bieden gemeenten de mogelijkheid om de problemen van jongeren levenslang en levensbreed aan te pakken. Inspectie SZW onderzocht in hoeverre gemeenten hierin slagen én in hoeverre gemeentelijke afdelingen werk en inkomen betrokken zijn bij de integrale ondersteuning van de jongeren.

  • 'Oud en Gelukkig' presenteert nieuwe kennisproducten

    In het onderzoekstraject 'Ouderen in het vizier' is kennis uit de praktijk verzameld en beschikbaar gemaakt voor álle professionals in de gehandicaptenzorg. Dit levert 50 praktische tools op voor begeleiders die werken met oudere mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal zorgorganisaties heeft voor deze doelgroep nieuwe kennisproducten ontwikkeld. Ze vertellen er graag meer over in zeven inspirerende filmpjes. 

  • 'Partnerschap in onderzoek' centraal tijdens 7e Focus-congres

    De 7e editie van Focus op onderzoek wordt op vrijdag 1 juni 2018 gehouden in de Reehorst in Ede. ‘Partnerschap in onderzoek’ is het motto van dit congres, dat een actueel overzicht geeft van kennis en onderzoek over mensen met (verstandelijke) beperkingen. De organisatie berust bij het Kennisplein Gehandicaptensector, dat nauw samenwerkt met Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten. Actieve bijdragen over onderzoek kunnen worden ingediend tot 26 januari 2018.