Vonk: nieuw toneelstuk over de toekomst van de gehandicaptenzorg'

Stel je eens voor, het is 2030, hoe ziet werken in de gehandicaptenzorg er dan uit? Werken professionals intensiever samen met verwanten, vrienden en collega’s? Hebben zorgrobotica een aantal taken versimpeld waardoor er meer tijd ontstaat? Of neemt de druk alleen maar toe? Daarover gaat een nieuwe interactieve en prikkelende theatervoorstelling, ontwikkeld vanuit de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg. In combinatie met een gespreksstarter worden medewerkers en werkgevers hiermee geïnspireerd om na te denken over hun werk en de toekomst.

Over de theatervoorstelling: laat de Vonk overslaan!

Anne is moeder. Haar zoon heeft een beperking. Wie zorgt er straks voor hem? Samen met Vera duikt ze in de realiteit van de gehandicaptenzorg. Ze luisteren, vragen, spiegelen binnen diverse organisaties. Ze spelen zichzelf, maar ook de zorgverleners die ze ontmoeten. De begeleiders in woongroepen, de dagbestedingscoördinatoren, de managers die schipperen tussen hart en beleid. Mensen die willen helpen, maar ook mensen die vastlopen.

En dan is er Ivo. Ervaringsdeskundige. Cliënt. Hij kent de zorg van binnenuit. Hij is het geweten van de voorstelling. Hij herinnert ons eraan wat op het spel staat.

Theatermakers Anne Gehring en Vera Ketelaars, bekend van ‘de Verwanten’, hebben speciaal voor medewerkers in de gehandicaptenzorg de interactieve en verrassende theatervoorstelling Vonk ontwikkeld. Een voorstelling die je aan het denken zet over de toekomst van jouw werk, gevolgd door een verdiepend en inspirerend gesprek. Tijdens een congres werd de eerste preview getoond van enkele indringende scènes uit de show.

Laat je ook meenemen, praat mee en ontdek hoe we samen de gehandicaptenzorg van morgen kunnen vormgeven.

Inspirerende gespreksstarter

Na afloop van de voorstelling ontvang je een gespreksstarter voor verdiepende gesprekken over de toekomst van de gehandicaptenzorg. Deze starter zorgt ervoor dat alle toeschouwers de inzichten uit het theater kunt koppelen aan de praktijk. Het helpt om betekenisvolle dialogen met collega's over de toekomst vorm te geven, over onderwerpen als werkplezier, organisatieverandering en samenwerking. De gespreksstarter kan in ieders eigen organisatie gebruikt worden als vervolg op de theatervoorstelling.

Meer informatie 

De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) hoopt je te verwelkomen bij één van deze unieke theatervoorstellingen, en dat dit medewerkers uit de sector helpt om het gesprek te voeren over hun toekomst. Dankzij subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan StAG de theatervoorstelling en gespreksstarter kosteloos aanbieden aan organisaties in de gehandicaptenzorg.

Voor verdere vragen en om je aan te melden kun je contact opnemen.

Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. De stichting heeft afgelopen tijd een serie projecten gelanceerd over vitaal en met plezier werken in de gehandicaptenzorg. Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Maarten Hüttner
Telefoonnummer
Maarten Hüttner