Overzicht aangeleverde kwaliteitsbeelden 2023

De vierde bouwsteen van het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg, gaat over inzicht in kwaliteit. Dit jaar leverden zorgaanbieders een kwaliteitsbeeld aan volgens de nieuwe afspraken in het kompas. De VGN zette deze kwaliteitsbeelden in een overzicht bij elkaar. Neem gerust een kijkje in de keuken!

Kwaliteitskompas

Drie instrumenten

Ter ondersteuning van de kwaliteitscyclus van zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg, zijn drie instrumenten van belang: een tweejaarlijks kwaliteitsbeeld, een voortgangsbericht in het tussenliggende jaar en een tweejaarlijkse externe visitatie. Deze instrumenten helpen om in de kwaliteitscyclus, zicht te krijgen en te geven in kwaliteit. En door deze cyclus steeds te herhalen, leren professionals, zorgorganisaties, mensen met een beperking, hun verwanten en ook zorgkantoren, inspectie en ministerie wat goed werkt en wat beter kan of welke dilemma's er spelen.

Verslagjaar 2023

2023 Markeerde het overgangsjaar, waarin zorgaanbieders zich nog met het 'oude' kwaliteitsrapport verantwoordden over 2022. Op 1 juni 2024 leverden alle organisaties die onder de reikwijdte van het kompas vallen, voor de eerste keer een tweejaarlijks kwaliteitsbeeld over het verslagjaar 2023 aan. 

Eenvoudig bekijken

De VGN heeft alle openbaar gepubliceerde kwaliteitsbeelden op alfabetische volgorde in een overzicht bij elkaar gezet. Op deze manier kunnen alle mensen of organisaties die hier interesse in hebben, eenvoudig de verschillende kwaliteitsbeelden in de gehandicaptensector vinden. Het stimuleert ook dat aanbieders laagdrempelig bij elkaar in de keuken kunnen kijken en van elkaar kunnen leren.

Via onderstaande link is de pagina met de kwaliteitsbeelden te vinden.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Annemarie Peters-Bartraij
Telefoonnummer
Annemarie Peters

Deze pagina is een onderdeel van