Artikelen

Resultaten

17 artikelen voor 'Technologie'

  • Aan de slag met digitaal vakmanschap en werkplekleren

    Onder de noemer ‘Allemaal digitaal?! Een lerend perspectief' vond op 5 december 2024 de jaarlijkse uitwisselbijeenkomst plaats van kennismanagers en leden van het netwerk ‘levenlang ontwikkelen’. Ze verkenden wat digitaal vakmanschap en werkplekleren van hun vraagt in het faciliteren van leren. Want dit is nodig om ook in de toekomst te blijven bijdragen aan betekenisvol leven en onbeperkt meedoen van mensen met beperkingen. VGN en Kennisplein Gehandicaptensector organiseerden deze interactieve sessie.

    Opening uitwisselbijeenkomst Allemaal digitaal
  • De waarde van het netwerkperspectief

    Het netwerkperspectief is een informatiekundige visie op het vastleggen en beschikbaar stellen van gegevens voor de langdurige zorg en ondersteuning. In het netwerkperspectief staat centraal dat gegevens éénmalig worden vastgelegd en vervolgens beschikbaar worden gesteld bij een bron voor meervoudig gebruik. De gegevens zijn vindbaar en toegankelijk voor personen die hiervoor toestemming hebben. Door het netwerkperspectief te gebruiken worden gegevens inzichtelijk, wordt dubbel werk voorkomen en verbetert de samenwerking tussen zorgprofessionals en andere betrokkenen.

  • HELP-T wint Actiz-VGN-WDTM innovatieprijs 2024

    Een manier om meer naar elkaar om te kijken en kwetsbare mensen en zorgverleners te ondersteunen.’ Dat was de hoofdreden voor de jury om de draagbare badge van HELP-T afgelopen donderdag tot winnaar uit te roepen van de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs 2024. ‘De doorslag gaf dat HELP-T echt benadrukt met welke uitdagingen we te maken hebben in een vergrijzende samenleving. We moeten elkaar gaan helpen en meer naar elkaar omkijken, dat hebben we nodig in deze tijd’, aldus jurylid Sjim Romme.

    Foto met winnaar HELP-T
  • Impressie eerste leertafel kanslijn 2: bewezen arbeidsbesparende technologie

    Dinsdag 11 juli 2023 vond de eerste leertafel plaats van Kanslijn 2, bewezen arbeidsbesparende technologieën worden door alle zorgorganisaties geïmplementeerd in de eigen zorgpraktijk. Tijdens deze bijeenkomst stonden we stil bij hoe deze kanslijn in de praktijk verwerkelijkt kan worden.

    Vrouw in rolstoel slimme technologie
  • Kanslijn 2: Bewezen arbeidsbesparende technologieën worden door alle zorgorganisaties geïmplementeerd in de eigen zorgpraktijk

    Kanslijn 2 uit de transitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg richt zich op de implementatie van bewezen arbeidsbesparende technologieën door alle zorgorganisaties in de eigen zorgpraktijk.

  • Loket STOZ ook in 2025 beschikbaar voor aanvragen

    De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is sinds mei 2024 geopend voor aanvragen. Ook in 2025 wordt de regeling opengesteld en kunnen aanvragen worden ingediend. De regeling is bedoeld voor zorgaanbieders die willen samenwerken met elkaar en een inkoper, om zorg of ondersteuning anders te organiseren met de inzet van digitale of hybride processen. We lichten toe waarom en hoe deze regeling relevant is voor de gehandicaptenzorg.

    nieuwe innovatie
  • Methodologie voor waardebepaling van technologieën ingezet binnen de niet-curatieve zorg

    Waardebepaling van technologie is noodzakelijk om goede beslissingen te maken over de inzet ervan. ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor het ontwikkelen en verder valideren van uitkomstmaten in de niet-curatieve zorg.

    nieuwe innovatie
  • Opening vernieuwd FabLab Bartiméus

    Vorige week vond de feestelijke heropening plaats van het Bartiméus’ FabLab in Doorn. Het FabLab is een inspirerende en laagdrempelige omgeving waar cliënten, medewerkers en externen technologie voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking ontdekken, ervaren en mede-ontwikkelen.

    Bartimeus Fablab