Artikelen

Resultaten

235 artikelen voor 'Digitaal onbeperkt'

  • Aan de slag met digitaal vakmanschap en werkplekleren

    Onder de noemer ‘Allemaal digitaal?! Een lerend perspectief' vond op 5 december 2024 de jaarlijkse uitwisselbijeenkomst plaats van kennismanagers en leden van het netwerk ‘levenlang ontwikkelen’. Ze verkenden wat digitaal vakmanschap en werkplekleren van hun vraagt in het faciliteren van leren. Want dit is nodig om ook in de toekomst te blijven bijdragen aan betekenisvol leven en onbeperkt meedoen van mensen met beperkingen. VGN en Kennisplein Gehandicaptensector organiseerden deze interactieve sessie.

    Opening uitwisselbijeenkomst Allemaal digitaal
  • Technologiescouts: ‘Laat mensen met een (licht) verstandelijke beperking meepraten bij de ontwikkeling van digitale zorgtechnologie’

    Ontwikkelaars van zorgtechnologie houden nog te weinig rekening met de drempels waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking tegenaan lopen. De inzet van ervaringsdeskundigen kan helpen om hun producten toegankelijker te maken, betogen de technologiescouts van de LFB. ‘Waarom moet ik iedere drie maanden een nieuw wachtwoord aanmaken?’

    Technologie Scouts
  • Uitvraag inzet AI-systemen tegen registratielast

    NictiZ, de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg, doet een uitvraag naar inzet van AI-systemen ter vermindering van registratielast bij zorgorganisaties. Ze willen hiermee in beeld brengen welke ontwikkelingen spelen en deze aan elkaar koppelen om zo versnelling te genereren. Jouw input is welkom.

    Draad met daaraan knijpers die tekstwolkjes met een uitroepteken en vraagteken vastklemmen
  • De waarde van het netwerkperspectief

    Het netwerkperspectief is een informatiekundige visie op het vastleggen en beschikbaar stellen van gegevens voor de langdurige zorg en ondersteuning. In het netwerkperspectief staat centraal dat gegevens éénmalig worden vastgelegd en vervolgens beschikbaar worden gesteld bij een bron voor meervoudig gebruik. De gegevens zijn vindbaar en toegankelijk voor personen die hiervoor toestemming hebben. Door het netwerkperspectief te gebruiken worden gegevens inzichtelijk, wordt dubbel werk voorkomen en verbetert de samenwerking tussen zorgprofessionals en andere betrokkenen.

  • Terugblik op de VGN netwerkdag 2024

    Hieronder vind je de presentaties van de VGN netwerkdag voor ICT adviseurs en de tekeningen van Getekend Verslag.

    AI in de zorg
  • Succesvolle 3e Netwerkdag voor ICT-adviseurs gehandicaptenzorg

    We kijken terug op een succesvolle netwerkdag voor ICT adviseurs in de gehandicaptenzorg op vrijdag 17 mei. Op deze dag gingen ruim 100 deelnemers met elkaar in gesprek over onderwerpen als (technologische) innovatie, AI en informatieveiligheid. De dag begon met 2 plenaire inleidingen over innovatie (door Radzies Wagenvoorde van Ipse de Bruggen) en AI in de zorg (door André Dekker van Maastro), gevolgd door een debat met 5 softwareleveranciers. In 7 workshops zijn de deelnemers vervolgens dieper ingegaan op slim gebruik van data, medicatieoverdracht, informatieveilig gedrag, zorgdomotica, living lab en de Hume.

    Een zeer geslaagde dag, dankzij de deelnemers, de inleiders en de workshopbegeleiders!

    Getekende impressie van de netwerkdag
  • HELP-T wint Actiz-VGN-WDTM innovatieprijs 2024

    Een manier om meer naar elkaar om te kijken en kwetsbare mensen en zorgverleners te ondersteunen.’ Dat was de hoofdreden voor de jury om de draagbare badge van HELP-T afgelopen donderdag tot winnaar uit te roepen van de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs 2024. ‘De doorslag gaf dat HELP-T echt benadrukt met welke uitdagingen we te maken hebben in een vergrijzende samenleving. We moeten elkaar gaan helpen en meer naar elkaar omkijken, dat hebben we nodig in deze tijd’, aldus jurylid Sjim Romme.

    Foto met winnaar HELP-T
  • Betere afspraken over verantwoordingsgegevens: KIK-V biedt kansen.

    Een recente verkenning toont aan dat er brede steun is voor de principes en werkwijze van KIK-V binnen de gehandicaptenzorg. In het programma KIK-V maken ketenpartijen samen afspraken over gegevensuitwisseling om te komen tot het stroomlijnen van de uitwisseling van kwaliteits- en bedrijfsvoeringsinformatie, beter afstemmen van nieuwe uitvragen en meer en beter hergebruik van gegevens. KIK-V zet in op duidelijkheid, afspraken en efficiëntie. Daarmee verbetert de uitwisseling van keteninformatie en de datakwaliteit en kunnen de administratieve lasten verminderen.