Artikelen
Zoeken
Filters
Resultaten
238 artikelen voor 'Digitaal onbeperkt'
-
Digitale vaardigheden in de gehandicaptenzorg: hoe digifit ben jij?
De zorgsector verandert snel en digitale vaardigheden zijn belangrijker dan ooit. In de gehandicaptenzorg worden in toenemende mate digitale technologieën ingezet, zoals sociale robotica, beeldzorg, spraakgestuurd rapporteren, maar denk ook aan de mail, Word of Whatsapp. Hoe zorg jij dat je digitaal vaardig blijft of wordt? Doe samen met jouw collega’s mee aan de Digifit Challenge en leer op een laagdrempelige en speelse manier nieuwe digitale vaardigheden.
-
Nieuwe visualisatie brengt informatiestromen van en naar zorgaanbieders in de langdurige zorg in kaart
Het zorglandschap is complex. Gegevens stromen continu van zorgaanbieders naar cliënten, financiers, en toezichthouders – en weer terug. Het resultaat? Een wirwar van gegevensuitwisselingen, die soms onnodig ingewikkeld of zelfs inefficiënt kan zijn. In opdracht van IZO zijn de informatiestromen in de langdurige zorg nu in kaart gebracht.
-
Optimalisatie gegevensuitwisseling arts VG en huisarts
We willen ervoor zorgen dat artsen VG en huisartsen eenvoudig en snel toegang hebben tot de meest relevante en actuele medische gegevens en de informatie over de actuele situatie van cliënten met een verstandelijke beperking. Hiermee willen we zowel een kwaliteitsverbetering van de zorg als een doelmatiger en sneller zorgproces bereiken.
-
Aan de slag met digitaal vakmanschap en werkplekleren
Onder de noemer ‘Allemaal digitaal?! Een lerend perspectief' vond op 5 december 2024 de jaarlijkse uitwisselbijeenkomst plaats van kennismanagers en leden van het netwerk ‘levenlang ontwikkelen’. Ze verkenden wat digitaal vakmanschap en werkplekleren van hun vraagt in het faciliteren van leren. Want dit is nodig om ook in de toekomst te blijven bijdragen aan betekenisvol leven en onbeperkt meedoen van mensen met beperkingen. VGN en Kennisplein Gehandicaptensector organiseerden deze interactieve sessie.
-
Technologiescouts: ‘Laat mensen met een (licht) verstandelijke beperking meepraten bij de ontwikkeling van digitale zorgtechnologie’
Ontwikkelaars van zorgtechnologie houden nog te weinig rekening met de drempels waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking tegenaan lopen. De inzet van ervaringsdeskundigen kan helpen om hun producten toegankelijker te maken, betogen de technologiescouts van de LFB. ‘Waarom moet ik iedere drie maanden een nieuw wachtwoord aanmaken?’
-
Uitvraag inzet AI-systemen tegen registratielast
NictiZ, de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg, doet een uitvraag naar inzet van AI-systemen ter vermindering van registratielast bij zorgorganisaties. Ze willen hiermee in beeld brengen welke ontwikkelingen spelen en deze aan elkaar koppelen om zo versnelling te genereren. Jouw input is welkom.
-
De waarde van het netwerkperspectief
Het netwerkperspectief is een informatiekundige visie op het vastleggen en beschikbaar stellen van gegevens voor de langdurige zorg en ondersteuning. In het netwerkperspectief staat centraal dat gegevens éénmalig worden vastgelegd en vervolgens beschikbaar worden gesteld bij een bron voor meervoudig gebruik. De gegevens zijn vindbaar en toegankelijk voor personen die hiervoor toestemming hebben. Door het netwerkperspectief te gebruiken worden gegevens inzichtelijk, wordt dubbel werk voorkomen en verbetert de samenwerking tussen zorgprofessionals en andere betrokkenen.
-
Terugblik op de VGN netwerkdag 2024
Hieronder vind je de presentaties van de VGN netwerkdag voor ICT adviseurs en de tekeningen van Getekend Verslag.