Artikelen
Zoeken
Filters
Resultaten
409 artikelen voor 'Arbeidszaken'
-
Nieuwe pensioenregels: informatie voor werkgevers
Vanwege de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen, streeft Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) ernaar om per 1 januari 2026 over te stappen naar de nieuwe pensioenregeling. Deze veranderingen hebben niet alleen invloed op de toekomstige pensioenopbouw van medewerkers, maar ook op uw rol als werkgever. Het is daarom essentieel om goed voorbereid te zijn en medewerkers tijdig en duidelijk te informeren.
-
Aan de slag met Sectorale Ontwikkelpaden
In de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en het sociaal werk zijn volop kansen voor mensen die anderen willen helpen en om te leren in de praktijk. Of het nu gaat om een nieuwe baan of een functieoverstap, er zijn veel mogelijkheden, zelfs zonder diploma.
Met de Sectorale Ontwikkelpaden, ontwikkeld door Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Sociaal Werk Nederland, ActiZ en de ministeries van SZW en OCW, maken we ontwikkelmogelijkheden in de zorg- en welzijnsector inzichtelijk. -
Onderzoek naar de kansen van skillsgericht personeelsbeleid in Zorg en Welzijn
De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat voor aanzienlijke uitdagingen. Door structurele personeelstekorten en wisselende zorgvragen is het essentieel om anders te kijken naar instroom, doorstroom en brede inzetbaarheid van medewerkers.
-
Debat langdurige zorg: VGN vraagt Tweede Kamer om actie
Hoe ziet de toekomst van de langdurige zorg eruit? Op 13 februari gaat de vaste commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover in gesprek met staatssecretaris Maeijer. In aanloop naar dit debat voedde de VGN Kamerleden met informatie over thema's die voor de gehandicaptenzorg nú aandacht en actie vragen: de complexe zorg, de arbeidsmarkt en verduurzaming.
-
Langdurige zeggenschap loont: minder vertrek, meer tevredenheid
Professionals in de zorg en het sociaal domein ervaren steeds meer zeggenschap. De mogelijkheid om zeggenschap te nemen is met acht procent gestegen bij organisaties die voor de tweede keer hebben deelgenomen aan de Landelijke Monitor Zeggenschap (LMZ). Ook voelen zorgprofessionals zich minder beperkt door regels en ervaren zij meer ruimte om zelfstandig beslissingen te nemen.
-
Podcast: trotse gehandicaptenzorg medewerkers over vakmanschap
Zijn mensen die in de gehandicaptenzorg werken eigenlijk niet veel te bescheiden? De gehandicaptenzorg is heel divers en voor heel wat mensen in Nederland nog steeds onbekend. In deze StellingCast, de podcast van de VGN, spreken drie begeleiders zich uit over wat hun vak inhoudt, wat het zo aantrekkelijk maakt en of ze zich gewaardeerd voelen. En ze hopen dat veel meer van hun collega's dit gaan doen.
-
StAG-project versterkt sociale veiligheid in teams
Een sociaal veilige werkomgeving is belangrijk. Daarom biedt Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) gratis webinars en andere tools aan met waardevolle informatie over sociale veiligheid. Via dit project ontvang je oplossingen die specifiek aansluiten bij jouw organisatie en praktische hulpmiddelen. Er is ook nog ruimte in de projectgroep om invloed uit te oefenen op de inhoud van dit project.
-
Financieel advies voor gehandicaptenzorg medewerkers
Het project Financieel advies van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) geeft je inzicht in financiële zaken. Heb je een vraag over wat het financieel betekent als je meer of minder uren gaat werken? Of heb je een persoonlijke vraag die met jouw financiële situatie te maken heeft, zoals: het afbetalen van een studieschuld, het volgen van een opleiding of het aanpassen van je hypotheek? Dit project helpt je daarbij.