StAG faciliteert dialoog medewerkers over toekomst

Het arbeidsmarktfonds StAG heeft opdracht gegeven voor het ontwikkelen en uitvoeren van een theatervoorstelling over het werken in de gehandicaptenzorg, nu en in de toekomst. Tevens wordt een tool ontwikkeld om de dialoog met en tussen medewerkers over de toekomst van de zorg te bevorderen.

Vacature communicatiemedewerker
Bron: freepik

Aantrekkelijk werk

Het arbeidsmarktfonds in de gehandicaptenzorg, de StAG, heeft onlangs opdracht gegeven voor het ontwikkelen en uitvoeren van een theatervoorstelling over het werken in de gehandicaptenzorg, nu en in de (nabije) toekomst. Naast de theatervoorstelling wordt een tool ontwikkeld om de dialoog met en tussen medewerkers over de toekomst van de gehandicaptenzorg te bevorderen. Wat maakt en houdt het werken in de gehandicaptenzorg aantrekkelijk? Wat betekenen allerlei ontwikkelingen voor het werken in de gehandicaptenzorg? Wat hebben medewerkers en organisaties nodig en te doen om de toekomst vorm te geven?
De StAG hoopt hiermee ook bij te dragen aan het bewustzijn over het werken in onze branche en het vergroten van de zichtbaarheid daarvan.

Theater & Dialoog

De theatervoorstelling en de dialoogtool worden ontwikkeld door de combinatie van Theatergezelschap Gehring & Ketelaars en The Turn Club. Het theatergezelschap is in onze branche niet onbekend. Zij produceerden samen met de LFB de nog steeds boekbare voorstelling ‘de Verwanten’. The Turn Club benadert maatschappelijke vraagstukken met een kunstenaarsmindset. De dialoog met medewerkers zal al starten in de voorstelling en kan met de tool binnen de organisatie worden voortgezet.

Betrokkenheid

De keuze voor deze partijen is aanbevolen door een werkgroep waarin medewerkers, een bestuurder uit onze branche, de LFB en een verwant deelnamen. Ons voornemen is hen bij de verdere ontwikkeling betrokken te houden. Daarnaast willen de theatermakers dit najaar een aantal dagen bij verschillende organisaties input uit de praktijk gaan ophalen. Mocht u de theatermakers een dag daarvoor willen ontvangen en wegwijs maken, geef dat dan graag z.s.m. door via stag@caop.nl. We vertrouwen op gastvrijheid als uw organisatie daarvoor wordt benaderd.

Planning

De planning is dat de theaterproductie en dialoogtool in het tweede kwartaal 2025 beschikbaar komen. Met hopelijk aanvullende subsidie van het Ministerie SZW is de StAG voornemens in 2025 minimaal 30 voorstellingen en 500 begeleide dialoogsessies verspreid over het land te organiseren. Daarvoor ontwikkelt de StAG een plan, waarbij graag ook uw ideeën en praktische mogelijkheden worden benut. Wordt vervolgd, zullen we maar zeggen. 

De StAG hoopt u op dit moment met deze informatie te enthousiasmeren om met dit project mee te gaan doen in 2025. En om uw medewerking te verlenen als u daarvoor wordt benaderd. U mag zich uiteraard ook spontaan aanmelden via stag@caop.nl. En vragen stellen staat uiteraard vrij.

StAG

De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) is er voor werkgevers en werknemers. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners (VGN en de vakbonden) in de branche gehandicaptenzorg. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken en goede zorg levert en kan blijven leveren aan de cliënten. Daarvoor is een goed arbeidsklimaat nodig.
Home - StAG (arbeidsmarktgehandicaptenzorg.nl)

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Gerard Schoep
Telefoonnummer
06-51342874
Gerard Schoep