Stimulans vergroten eigen regie en zelfredzaamheid

Het versterken van eigen regie en zelfredzaamheid is essentieel voor de kwaliteit van leven van cliënten in de (langdurige) gehandicaptenzorg. Daarnaast draagt dit bij aan de toekomstbestendigheid van deze zorg. Daarom stimuleert ZonMw dit najaar praktijkgericht onderzoek hiernaar via subsidies.

Subsidie Zonmw

Doel
De subsidieoproep ‘Praktijkgericht onderzoek naar eigen regie en zelfredzaamheid binnen de Wlz’ heeft als doel om door praktijkgericht onderzoek naar eigen regie en zelfredzaamheid bij te dragen aan verbeteringen in de langdurige zorg. Deze verbeteringen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van mensen die aangewezen zijn op zorg vanuit de Wet langdurige zorg én dragen bij aan de toekomstbestendigheid van de langdurige zorg.

Informatie over de context, het budget en randvoorwaarden
Deze subsidie maakt onderdeel uit van het Kennisprogramma Langdurige Zorg en Ondersteuning 2023-2027 van ZonMw.
In deze subsidieronde kan maximaal € 300.000,- per onderzoeksvoorstel worden aangevraagd, met een maximale looptijd van 3 jaar. De subsidieoproep zal naar verwachting medio oktober 2024 gepubliceerd worden. Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden door samenwerkende kennisorganisaties of praktijkorganisaties. In deze subsidieronde is samenwerking tussen een kennisorganisatie en één of meer praktijkorganisaties die zorg leveren binnen de Wet langdurige zorg (Wlz) een vereiste. 

Op 5 november, vanaf 10.00 uur, organiseert ZonMw een webinar waarin de doelen en voorwaarden van deze oproep worden toegelicht. Via deze link kunt u zich hiervoor aanmelden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Programma Langdurige Zorg en Ondersteuning via 070 - 349 54 72 of via LZO@zonmw.nl 
 

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Marion Kersten
Telefoonnummer
06-13205983
Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van