Subsidiekans: stimulering kennisontwikkeling passende zorg binnen de Wlz

Doelmatige inzet van mensen, middelen en materialen is in deze tijd van krapte essentieel voor gehandicaptenzorgorganisaties. Aantoonbaar werkende interventies dragen hieraan bij. Met subsidie vanuit het ZonMw-programma ‘Passende zorg binnen de Wet langdurige zorg’ kunnen gehandicaptenzorgorganisaties samen met hun onderzoekspartners de hiervoor benodigde kennis laten ontwikkelen. Deze subsidie is nu aan te vragen.

Databank interventies Vilans

Doelen subsidieoproep
De subsidieoproep Kennisontwikkeling Passende zorg binnen de Wet langdurige zorg - Ronde 2 richt zich op kennisontwikkeling over:
1.Kennisontwikkeling over effectiviteit en doelmatigheid van bestaande interventies in de langdurige zorg, en;
2.Kennisontwikkeling over onderzoeksmethodieken en/of uitkomstmaten.

Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan kennisontwikkeling voor het eerste principe van passende zorg: passende zorg is waarde gedreven; aantoonbaar effectief met doelmatige inzet van middelen, mensen en materialen. De opgedane kennis biedt input voor pakketbeheer binnen de Wet langdurige zorg (Wlz).

Informatie over budget, aanvraag en randvoorwaarden
In deze subsidieronde kan maximaal € 500.000 worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal vier jaar. Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt € 3 miljoen. 

Deze subsidieronde bestaat uit 2 fasen: een projectidee fase en een uitgewerkte subsidieaanvraag fase. Dit betreft de projectidee fase.

De deadline voor subsidieaanvragen is 1 oktober 2024, 14.00 uur. Voor verdere informatie over de randvoorwaarden, beoordelingscriteria en indiening, zie de volledige subsidieoproep. Bij vragen over de inhoud of de procedure kunt u contact opnemen met programmamanager Merel Vangeel of programmasecretaris Ewoud van der Wal. Zij zijn beiden bereikbaar op 070 349 54 72 en pzwlz@zonmw.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Marion Kersten
Telefoonnummer
06-13205983
Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van