Prinsjesdaghoedjes voor Kamerleden

Het gebrek aan aandacht voor twee miljoen mensen met een beperking in het regeerprogramma, de Prinsjesdagplannen van het kabinet en bij de Algemene Politieke Beschouwingen is schrijnend. Gelukkig werd er, op initiatief van de VGN op een heel andere manier, op Prinsjesdag wel degelijk politieke aandacht besteed aan de sector. De Tweede Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA), Agnes Joseph (NSC) en Sarah Dobbe (SP) droegen op Prinsjesdag een hoedje dat is gemaakt door mensen met een beperking.

De drie Tweede Kamerleden met hun Prinsjesdaghoedjes
Tweede Kamerleden Agnes Joseph, Sarah Dobbe en Lisa Westerveld met hun Prinsjesdag-hoedjes, foto: Stijn Rademaker

Lisa Westerveld (GL-PvdA)

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld draagt een haarstukje dat is gemaakt door Theo, Marian en Annie (assistent-medewerkers) en Karin en Manon (begeleiders) van ’t Mozaïek van zorgorganisatie Driestroom. Lisa Westerveld zegt in een lokale krant: ‘Er is in de samenleving en in de politiek te weinig aandacht voor mensen met een beperking. Het mooie van deze Prinsjesdagactie is dat die draait om wat mensen wél kunnen.’ Driestroom schrijft dat het Kamerlid ondanks haar drukke agenda meerdere keren op bezoek kwam om kennis te maken en haar wensen door te nemen.

Lisa Westerveld met een haarstukje op Prinsjesdag

Agnes Joseph (NSC)

Tweede Kamerlid Agnes Joseph draagt een hoedje dat is gemaakt door Anja en Lida (cliënten) en Wies (vrijwilliger) bij activiteitencentrum Kijkoor van zorgorganisatie Sherpa. Het hoedje is speciaal voor haar gemaakt. Agnes Joseph vertelt op de website van Sherpa dat ze een speciale reden heeft om het hoedje te dragen: “Ik vind het een mooie manier om aandacht te vragen voor mensen met een beperking en het personeel bij zorginstellingen zoals Sherpa.” Eerder dit jaar ging Agnes Joseph op uitnodiging van de VGN al op werkbezoek bij Sherpa.

Agnes Joseph met een hoedje op Prinsjesdag

Sarah Dobbe (SP)

Tweede Kamerlid Sarah Dobbe draagt een hoedje dat is gemaakt door Melissa en Sandra (cliënten) bij De Buitenplaats van zorgorganisatie Siza en voor haar is ontworpen door Ratna Ho van de Arnhemse ontwerpstudio Fraenck. Siza schrijft dat Sandra zelfs in de bus herkend werd, nadat De Gelderlander aandacht besteedde aan het maken van het hoedje. Sarah Dobbe draagt niet alleen een hoedje van Siza, maar nodigde ook begeleider Jolanda Cornelissen uit als haar gast op Prinsjesdag. In een interview elders op de VGN-website vertelt Jolanda hierover: ‘Ik heb veel kunnen vertellen over het werken in de gehandicaptenzorg, en dat dit zoveel meer is dan ‘broodjes smeren’, zoals het in het regeerprogramma stond.’

Sarah Dobbe met een hoedje op Prinsjesdag

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Stijn Verbruggen
Telefoonnummer
06-15862082
Stijn Verbruggen