Kom naar de kennismiddag ‘Medicatieoverdracht: Samen verder’!

Benieuwd waarom elektronische medicatieoverdracht belangrijk is voor jouw organisatie? En hoe je jouw organisatie optimaal kunt voorbereiden op deze verandering? Dan wil je de kennismiddag ‘Medicatieoverdracht: Samen verder’ niet missen! Deze vindt plaats op 3 oktober in Nieuwegein.

Medicatieoverdracht

Tijdens deze kennismiddag, georganiseerd door de VGN in samenwerking met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), delen bestuurders Annelies Versteegden (Koninklijke Visio) en Norma van Burgsteden (Triade Vitree) hun waardevolle inzichten en ervaringen over het belang van medicatieoverdracht binnen de gehandicaptenzorg. 

Het landelijk programma Medicatieoverdracht werkt aan een goede, complete elektronische overdracht van medicatiegegevens. Tijdens de bijeenkomst op 3 oktober bespreken we de voortgang van dit programma én de landelijke kickstart, waarbij zorgorganisatie Alliade haar ervaringen en geleerde lessen deelt. Projectleider Annemarie Drok neemt de aanwezigen mee in praktijksituaties bij Alliade en geeft praktische tips die je direct kunt toepassen in je eigen organisatie. 

Ook Els Dik, een ervaren apotheker van het IVM, neemt je mee in de meest actuele thema’s rondom medicatieveiligheid en de geactualiseerde Handreiking medicatiebeleid gehandicaptenzorg. 

Workshops die je niet wilt missen:  

Na het plenaire deel kun je deelnemen aan twee van de vijf inspirerende workshops: 

  1. Voorbereiding digitale medicatie-landschap: visie en praktijk. Door Philadelphia en de VGN. 

  1. Verder in de kickstart. Door kickstart deelnemer Alliade. 

  1. Slim scholen, veilig medicijnen delen. Door het IVM. 

  1. Patiëntreis en impact van medicatieoverdracht in de gehandicaptenzorg. Door de VGN. 

  1. Samen sterk: informele zorg in het medicatieproces, hoe geven we dit vorm? Door het IVM. 

Deze middag is speciaal voor zorgprofessionals, ICT’ers, en beleidsmedewerkers die met medicatie werken. De kennismiddag is geaccrediteerd door: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Grijp deze kans om je kennis te verdiepen en de juiste stappen te zetten voor een veilige en effectieve medicatieoverdracht in jouw organisatie! 

Ronella Bleijenburg

Deze pagina is een onderdeel van