Workshops over het goede en veilige gesprek
Het kunnen voeren van een goed en veilig gesprek op je werk is belangrijk! Tussen medewerker en leidinggevende, of tussen medewerkers onderling. Het is goed voor de werksfeer én de productiviteit als de gesprekken veilig en vertrouwd zijn en de juiste thema’s raken. Dit gesprek gaat over veel meer dan alleen het functioneren van medewerkers. Het gaat ook over zaken als werk-privébalans, gezondheid en mentaal welbevinden. Wil jij dit goede gesprek vaker en effectiever voeren, of wil je dit in je organisatie beter inrichten? Doe dan kosteloos en vrijblijvend mee met dit MDIEU-project van Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg. Het project bestaat uit workshops voor pilotorganisaties met daaraan gekoppeld het gebruik van een professionele, interactieve gesprekstool waarmee je het goede gesprek stimuleert.
Meld je organisatie kosteloos aan voor de workshops
De uitvoerder van dit project is Bloeij. De komende tijd gaat Bloeij aan de slag met het in-company organiseren van workshops over het goede gesprek bij organisaties in de gehandicaptenzorg. Bloeij biedt daarmee handvatten om het een-op-een tussen medewerker en leidinggevende, of in een team, te stimuleren.
Een onderdeel van de workshops is een toelichting en gebruik van de interactieve gesprekstool, die zowel medewerker als leidinggevende helpt bij het voeren van het goede gesprek. Er is één workshop voor leidinggevenden en één voor medewerkers, die worden in-company aangeboden en vinden plaats op dezelfde dag.
Wil jij hier binnen jouw organisatie mee aan de slag? Verzeker jezelf van een plekje en schrijf je in door te mailen naar Eveliene Westgeest.
Handige gespreksformulieren
Als organisatie in de gehandicaptenzorg kun je nu al gebruikmaken van verschillende gespreksformulieren, inclusief handleiding. De gespreksformats gaan over onder andere de 360 graden feedback-methode, de GROW-methode, doelgerichte gesprekken voeren en afspraken maken over werkvermogen, inzetbaarheid en gezondheid. Je vindt de gespreksformats op de website van Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg.
Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg
StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update.