Vitaal en met plezier werken in de gehandicaptenzorg: deze StAG-projecten helpen daarbij

Een vitale gehandicaptenzorg vraagt om vitale medewerkers die gemotiveerd zijn, hun werk leuk vinden en betekenisvol werk kunnen doen. Om organisaties en medewerkers hierin te ondersteunen biedt de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) diverse projecten. Lees hier een overzicht.

visual van projecten over duurzaamheid met bovenin de tekst alles begint met een organisatiescan en een pijl naar een centrale cirkel met tekst het goede en veilige gesprek. Daaromheen staan cirkels met namen van andere projecten zoals zeggenschap en financieel advies

Vitaal en met plezier aan de slag blijven met betekenisvol werk

Het werk in de gehandicaptenzorg is mooi en uitdagend. Dat willen we graag zo houden. De vitaliteit en het werkplezier van medewerkers zijn daarvoor doorslaggevend. Om hierbij te ondersteunen, heeft StAG een serie bijzondere projecten ontwikkeld voor (en door) werknemers én werkgevers in de gehandicaptenzorg.

Overzicht van StAG projecten over duurzame inzetbaarheid

  • Het begint allemaal met de Organisatiescan duurzame inzetbaarheid
    Deze scan is ontwikkeld door StAG in samenwerking met Berenschot en levert een rapport op met informatie over hoe jouw organisatie scoort op het thema duurzame inzetbaarheid. Zo zie je of jouw organisatie op de goede weg is om medewerkers gezond en met plezier aan het werk te houden en waar nog kansen liggen.
     
  • Met de uitslag kun je aan de slag met Het goede en veilige gesprek
    Dit kan een gesprek zijn tussen medewerkers en leidinggevenden, maar ook tussen medewerkers en HR-professionals. Om het voeren van een goed en gelijkwaardig gesprek binnen veilige kaders te stimuleren, lanceert StAG dit project bestaande uit een webinarreeks, gespreksinstrumenten en praktische tools en tips.

Daarnaast zijn er nog vele andere projecten die kunnen ondersteunen. De overige projecten op een rij:

  • Financieel advies
    Ben je 62 jaar of ouder? Dan kun je gebruikmaken van de regeling Afbouw Carrière waarmee je drie jaar voorafgaand aan je pensioenleeftijd minder kan gaan werken. Wil jij weten wat meedoen aan deze regeling voor gevolgen heeft? Gebruik dan de rekentool om de financiële gevolgen inzichtelijk te maken of vraag kosteloos een persoonlijk adviesgesprek aan.
     
  • Balans tussen werk en privé
    Sociale partners in de gehandicaptenzorg hebben een project gelanceerd om drie aspecten rondom werkdruk aan te pakken. Door aan deze drie aspecten te werken, kan je de werk-privébalans bevorderen.
     
  • Hormonale klachten
    Omdat de impact van hormonale klachten ook op werk groot kan zijn, start StAG een webinarreeks waaraan je gratis kunt deelnemen. Daarnaast zijn er podcasts, video´s, een persoonlijk consult en online zelftesten rondom hormonale klachten.
     
  • Interne agressie
    Met dit project zet je concrete stappen om deze spanningen aan te pakken en samenwerkingen te verbeteren om zo een veilige werkomgeving te creëren.
     
  • Zeggenschap
    Hoe ervaart iemand zeggenschap in zijn werk? Is er in de gehandicaptenzorg voldoende ruimte om inspraak en invloed te hebben op het werk? Lees op de projectpagina verhalen over hoe medewerkers hun stem laten horen en invloed uitoefenen op hun werk.
     
  • Dialoog over de toekomst van de gehandicaptenzorg
    Hoe ziet gehandicaptenzorg er over 15 jaar uit? En wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat medewerkers dan nog steeds gezond en met werkplezier goede zorg verlenen? Om die vragen te beantwoorden, ontwikkelt StAG dit project. Het doel is om een kunstzinnige beleving en een dialoogtool voor medewerkers in de gehandicaptenzorg te ontwikkelen.

Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. 

Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update!

tekstballonnen

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van