Wat wordt de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland?

Je kan tot juli stemmen voor de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert de verkiezing, die in 2017 door de VGN werd geïnitieerd. Welke gemeente moet er volgens jou winnen?

tekst meest toegankelijke gemeente weergegeven op een plaatsnaambord omringd door tekeningen van nederlandse gebouwen

Tot 1 juli kan er nog gestemd worden via vng.nl/verkiezing.

Afvalrace

De 10 best beoordeelde gemeenten gaan door naar de volgende ronde. Zij maken kans op de felbegeerde titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. De gemeente Stein won in 2021:

“De verkiezing winnen heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp toegankelijkheid nog meer leeft binnen de gemeente. Bij zowel bestuurders, ambtenaren als leden van onze klankbordgroep merken we dit. De titel maakt ambitieus, opent deuren en geeft makkelijker ruimte om capaciteit vrij te maken binnen de organisatie.”

– Sandra Raaijmakers, beleidsmedewerker gemeente Stein

Waarom deze verkiezing?

In 2016 heeft Nederland het VN-verdrag Handicap ingevoerd. Veel gemeenten werken al hard aan toegankelijkheid. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom organiseert de VNG de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. De VNG wil gemeenten die al goed bezig zijn in het zonnetje zetten. Verder zorgen we ervoor dat gemeenten tijdens de verkiezing van elkaar leren. De verkiezing is op deze manier voor elke gemeente van toegevoegde waarde.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend

Deze pagina is een onderdeel van