Resultaten symposium 'Health inequity' nu beschikbaar

Onder de titel 'Health inequity: from evidence to action' vond op 7 en 8 november in het Radboudumc in Nijmegen een belangrijk internationaal symposium plaats over gezondheidsongelijkheid van mensen met verstandelijke beperkingen. De resultaten van dit symposium, abstracts en posters zijn voor de deelnemers met een password online te vinden op www.paoheyendael.nl. In de herfst van 2014 worden de resultaten ook in een ‘special issue’ van de JARID (Journal of Applied Research in Intellectual Disabilities) gepubliceerd.

Ruim 150 (huis) artsen, AVG’s (arts verstandelijk gehandicapten), beleidsmakers, onderzoekers en professionals kwamen op 7 en 8 november 2013 samen om hun dromen over goede en gelijke gezondheidszorg voor mensen met verstandelijke beperkingen om te zetten in daden. Op de eerste dag spraken internationale prominenten op dit gebied (zoals Nick Lennox, Jane Tracy, Gyles Glover, Bill Sullivan en Heleen Evenhuis) over kansen en zorginnovaties. Ook de gemeente Nijmegen was aanwezig en benadrukte het belang van goede en gelijke gezondheidszorg. In de workshops op de tweede dag werd gekeken naar inspiratie voor en omzetten van ideeën naar de dagelijkse praktijk van zorg, onderwijs en opleiding.

Frans Scholte poster Award
Tijdens het symposium werd voor het eerst de Frans Scholte poster award uitgereikt. Scholte (AVG bij ’s Heeren Loo Zorggroep) was tot zijn overlijden in 2013 voorzitter van de MAMH. De prijs van € 1.000,- ging naar Anouschka Jansen en Josje Thijssen voor hun poster Medical conditions in challenging behaviour: developing as assessment tool in consultation with the experts.

Organisatoren
Het consortium 'Sterker op eigen benen' organiseerde dit symposium samen met de leerstoel Geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen (afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc), de internationale onderzoekersgroep op gezondheidsgebied van de IASSIDD en de MAMH (European Association of Intellectual Disability Medicine). Het consortium is een samenwerking tussen de drie regionale expertisecentra Dichterbij, Siza en Pluryn en het Radboudumc.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Marion Kersten
Telefoonnummer
06-13205983
Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van