Oplossingenlabs Zorg in Onderwijstijd 2024: De kracht van integraal werken (deel 3)
Het organiseren en financieren van zorg voor kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte in het (speciaal) onderwijs is in de praktijk soms een uitdaging. Daarom werden in 2024 drie Oplossingenlabs gehouden over de organisatie van onderwijs en zorg voor kinderen met een zeer intensieve zorgvraag. Tijdens deze labs staat de kracht van het integraal werken centraal. Ook op 5 november kwamen tijdens de derde bijeenkomst van dit jaar weer ruim 100 deelnemers naar het Oplossingenlab om nieuwe inzichten op te doen en van elkaar te leren. De opbrengsten zijn gebundeld in het online magazine 'De kracht van integraal werken'. Lees nu deel 3.
In deel 3 van het online magazine 'De kracht van integraal werken' vind je de praktijkvoorbeelden uit Enschede en de regio Zeist/Utrecht. Net als het ervaringsverhaal van Eve, moeder van Nathaniƫl en een artikel over Wlz-zorg in onderwijstijd. Ook vertelt Helga Andrade wat zij meeneemt uit het Oplossingenlab.
Vooruitblik 2025
In 2025 gaan we opnieuw twee Oplossingenlabs organiseren. Regio's die echt werk willen maken van Zorg in Onderwijstijd bieden we de mogelijkheid om samen een regionaal Oplossingenlab te organiseren. Ook andere steun of meedenken is mogelijk. Wil je dit doen of gebruik maken van het aanbod, stuur dan een mail: V.Fafieanie@nji.nl
Het NJi organiseeert de Oplossingenlabs samen met de VGN, VNG en de Sectorraad GO in samenwerking met de zorgarrangeurs van de onderwijsconsulenten.