Nieuwe handleiding voor slechtnieuwsgesprekken
Slecht nieuws krijgen is niet leuk, maar toch is het belangrijk dat het wordt verteld. Ook aan mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld als ze een ernstige ziekte hebben, als een familielid overlijdt, of als ze moeten verhuizen.
Maar hoe vertel je het? En wanneer? En wie moet het vertellen? Deze vragen komen aan de orde in 'Hoe breng je slecht nieuws aan mensen met een verstandelijke beperking?', een handleiding die werd samengesteld door Irene Tuffrey-Wijne, een in London werkzame onderzoekster die oorspronkelijk uit Nederland komt. De handleiding verscheen vorig jaar in het Engels, maar is nu op initiatief van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland vertaald in het Nederlands.
Gebaseerd op ervaringenDe schrijfster heeft de handleiding aangepast aan de Nederlandse situatie. Het boek is zowel bedoeld voor professionals als voor familieleden en andere betrokkenen bij het wel en wee van mensen met een verstandelijke beperking. ‘Irene Tuffrey-Wijne is er voortreffelijk in geslaagd een moeilijk onderwerp op een heldere wijze voor het voetlicht te brengen’, schrijft prof.dr. Leopold Curfs in het voorwoord.
Markant besteedt in het aprilnummer uitgebreid aandacht aan dit boek over slechtnieuwsgesprekken. Betalende abonnees krijgen een gratis exemplaar ervan meegezonden. Het is verkrijgbaar in de boekhandel, of te bestellen via de website van de uitgever.