Nieuw kabinet uitgenodigd: werk met ons aan inclusie en goede gehandicaptenzorg

Kort na de installatie van de nieuwe bewindslieden op 2 juli stuurt de VGN verschillende persoonlijke brieven om aandacht te vragen voor de sector. Ook nodigt Boris van der Ham (voorzitter VGN) hen in een videoboodschap met Ellis Jongerius (directeur LFB) uit om samen te werken aan inclusie en goede gehandicaptenzorg.

‘Wij geloven in een samenleving waarin iedereen kan meedoen’

Boris van der Ham in videoboodschap richting kabinet-Schoof

Het kabinet is aan zet

In Den Haag zijn op Paleis Huis ten Bosch de nieuwe bewindslieden van het kabinet-Schoof beëdigd. De nieuwe ministers en staatssecretarissen zullen de komende tijd het hoofdlijnenakkoord gaan uitwerken in een regeerprogramma. Dit is een bepalend moment voor de toekomst van burgers met een beperking en mensen die met de gehandicaptenzorg te maken hebben.

Samenwerking nodig

De VGN stuurt kort na de beëdiging persoonlijke brieven naar een tiental ministers en staatssecretarissen die zich bezighouden met onderwerpen die relevant zijn voor mensen met een beperking, zoals zorg, wonen, participatie en onderwijs. 

Daarnaast richt de VGN zich in een videoboodschap tot het gehele kabinet. VGN-voorzitter Van der Ham feliciteert de nieuwe bewindspersonen, maar wijst ze ook op hun opdracht: 'In het hoofdlijnenakkoord dat is gesloten, staat weinig over mensen met een beperking.' Ellis Jongerius wijst in dezelfde video op het belang van samenwerking met ervaringsdeskundigen, zoals die van de LFB (belangenbehartiger voor en door mensen met een verstandelijke beperking).

De VGN blijft aandacht vragen

Eerder sprak de VGN ook al haar zorgen uit over het ontbreken van mensen met een beperking in het hoofdlijnenakkoord. De VGN zal zich hiervoor blijven inzetten, in samenspraak met haar leden, de vele zorgprofessionals, mensen met een beperking en hun naasten uit de achterban.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend