Masterclass kennismanagement in de zorg: hoe kan jouw organisatie kennis slimmer inzetten?

Wil jij ervoor zorgen dat kennis in jouw organisatie sterker ingezet wordt? Geef je dan op voor de VGN-masterclass 'Kennismanagement in de zorg', die start op 17 oktober 2024. In vier bijeenkomsten kom je alles te weten over actuele theorie en instrumenten én werk je onder begeleiding aan je eigen praktijkcasus.

educatie

Kennis organiseren is nu belangrijker dan ooit

Kennismanagement is een omgeving realiseren, waarin mensen verleid worden om slim om te gaan met hun eigen kennis en de kennis van anderen. Dat is een grote klus, want het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en ook ervaringskennis. Handig met kennis omgaan maakt het werk niet alleen beter, maar ook leuker. 

Mede daarom is kennismanagement nu, in tijden van verandering en vernieuwing in de gehandicaptenzorg, belangrijker dan ooit. Het draagt bij aan werkplezier, aan vakmanschap en het is een krachtig middel om medewerkers gemotiveerd en deskundig te houden, waardoor zij kunnen blijven bijdragen aan goede zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking.

De masterclass in het kort

Dit is de zestiende editie van de succesvolle masterclass ‘Kennismanagement in de zorg’, waarin deelnemers onder begeleiding van experts met een eigen praktijk-casus aan de slag gaan om kennisbeleid in de eigen organisatie op te zetten en te implementeren.

Lees verderop in dit artikel meer over de masterclass en het aanmelden.

‘Juist nu we in een krappe tijd zitten, met een krappe arbeidsmarkt en beperkte financiële middelen, is het heel belangrijk om gebruik te maken van de inzichten uit mijn onderzoek. Die zijn niet alleen van belang voor de kwaliteit van leven van mensen met een beperking, maar ook voor de kwaliteit van arbeid van de medewerkers.’

Marion Kersten - senior beleidsadviseur bij VGN, onderzoeker en gastdocent van de masterclass Kennismanagement

Deskundige (gast)docenten en een up-to-date curriculum

Drs. Annelies Kleijsen, hoofddocent van de masterclass, werkte jaren voor algemene adviesbureaus op het gebied van strategieontwikkeling, organisatie-inrichting en besturingsvraagstukken. Ze heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot expert op het gebied van kennis in organisaties. Kleijsen behandelt theorie, reikt praktische instrumenten aan en geeft ruim aandacht aan jouw ervaringen en individuele casus. 

Daarnaast is de masterclass dit jaar verrijkt aan de hand van het proefschrift 'Making knowledge work, 2024' van gastdocent Marion Kersten (onderzoeker en VGN beleidsadviseur). Kersten heeft op basis van meerdere studies binnen de gehandicaptenzorg onderzocht hoe organisaties hun kennisbeleid kunnen optimaliseren en hoe je kennisdeling en –toepassing van professionals kan verbeteren. Tijdens de masterclass zal ze kerninzichten uit dit onderzoek delen.

Voor wie

De masterclass 'Kennismanagement in de zorg' is bedoeld voor medewerkers die zich binnen hun organisatie actief met kennisbeleid bezighouden. Bijvoorbeeld directeuren/managers van expertisecentra, directiesecretarissen, opleidingsfunctionarissen, kwaliteitscoördinatoren en projectleiders Innovatie en ontwikkelen. 

Twijfel je over of de masterclass iets voor jou is? Neem dan gerust contact op!

Waar en wanneer

De masterclass wordt gehouden in het gebouw bij VGN, Oudlaan 4 in Utrecht en bestaat uit 4 bijeenkomsten en praktijkwerk:

  • een basismodule van twee dagen op 17 en 18 oktober 2024
  • twee cursusdagen op 12 november en 4 december 2024

Kosten

Deelname aan de masterclass bedraagt € 2.250 voor leden van de VGN. In overleg is deelname ook mogelijk voor organisaties die geen lid zijn van de VGN.

Meer weten

Lees verder over het programma en de aanmeldprocedure in de brochure (onderaan dit artikel) of benader ons via secretariaat@vgn.nl.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor de masterclass via het formulier onderaan deze pagina. 

promotie Marion
Marion Kersten na afloop van haar promotie. Foto Marjolein Tap
Docent en deelnemers Masterclass Kennismanagement 2022 met hun certificaat
Docent en deelnemers met hun certificaat, ter afsluiting van de van de vijftiende editie van de Masterclass Kennismanagement

Factuuradres

Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Bekijk onze privacyverklaring.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Jan Visscher
Telefoonnummer
06-13203391
Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van