Ledenbijeenkomsten en informatie over inhuur van zorgprofessionals/zzp'ers

Vanaf eind augustus organiseert de VGN een serie fysieke ledenbijeenkomsten over hoe u zich de komende maanden kunt voorbereiden op het opheffen van het handhavingsmoratorium van de Belastingdienst per 1 januari 2025. Deze bijeenkomsten staan in het teken van de actualiteit, het onderling delen van kennis en ervaringen en het bespreken van vragen.

maatschappelijke beweging

Inhoud van de bijeenkomsten

Op 24 juni is een eerste bijeenkomst geweest waarbij de VGN de beweegredenen heeft toegelicht om het gesprek met de overheid over het beheersingsmodel Zorg op te schorten. Tevens is het (in samenwerking met Deloitte) ontwikkelde 'stappenplan inhuur zorgprofessionals' doorgenomen. In de komende bijeenkomsten agenderen we onderwerpen die bij de voorbereiding op het opheffen van het handhavingsmoratorium van pas komen. Ook het onderling delen van kennis, informatie en ervaringen zijn wederom een belangrijk onderdeel. 

Data en aanmelden

We organiseren vier bijeenkomsten op: 

  • Woensdag 28 augustus (klik op de link om aan te melden voor deze bijeenkomst)
  • Maandag 21 oktober (informatie volgt)          
  • Dinsdag 3 december (informatie volgt)          
  • Dinsdag 14 januari (informatie volgt)            

Om deel te nemen aan deze bijeenkomsten moet u zich aanmelden. Dit kan via de agenda op de website van de VGN. Er is plaats voor maximaal 45 deelnemers .

Ondersteunend materiaal

In samenwerking met de gezamenlijke zorgbranches (ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ, VGN en Zorgthuisnl (hierna: BOZ+ partijen) en Deloitte is ondersteunend materiaal (een webinar, het stappenplan en Q&A’s) voor leden ontwikkeld om zorgorganisaties meer duidelijkheid te geven over de huidige wet- en regelgeving en de gevolgen van het opheffen van het handhavingsmoratorium per 1 januari 2025.  

 Deze informatie is voor VGN-leden beschikbaar op het besloten gedeelte van de website onder het onderwerp ‘beoordeling arbeidsrelatie externe inhuur zorgprofessionals’. Let op: u kunt deze informatie alleen zien als u bent ingelogd. Als u nog geen account heeft dan kunt u hiervoor toegang aanvragen indien u zich bezig houdt met het werkgeversbeleid van de lid-organisatie waar u werkzaam bent.

Vragen 

  • Wilt u meer informatie over de komende bijeenkomsten dan kunt u contact zoeken met Maarten Hüttner via mhuttner@vgn.nl
  • Vragen over het stappenplan externe inhuur zorgprofessionals kunt u mailen naar: verzamelpunt@brancheorganisatieszorg.nl . Deze vragen worden beantwoord via gezamenlijke Q&A’s
  • Voor andere inhoudelijke vragen over het zzp-dossier kunt u contact opnemen met Muriël van Rijn via: mvanrijn@vgn.nl

Deze pagina is een onderdeel van