Kennisfestival is een beter woord voor Kennismarkt
De Kennismarkt Gehandicaptensector werd op 2 november 2016 het Kennisfestival Gehandicaptenzorg. Deze metamorfose, te zien en te beleven in de Christelijke Hogeschool Ede, bleek in meerdere opzichten zeer verfrissend. Vierhonderd bezoekers bezochten talloze workshops, lezingen, posterpresentaties, een prijsuitreiking en een enerverende talkshow. Voor ‘beleving’ konden ze terecht in het fraaie atrium van het schoolcomplex. Zo werd ook het Kennisfestival zelf een schoolvoorbeeld van innovatie.
Gastheer en gespreksleider van de talkshow Otwin van Dijk verzorgde kort en krachtig de start van de Kennismarkt. Hij stelde daarmee de bezoekers in de gelegenheid zoveel mogelijk kennis te nemen van het rijke programma. Al snel werd op Facebook en Twitter duidelijk hoeveel er te beleven was. Aan de hand van een overzichtelijke krant vonden velen snel hun weg op het festival. Een Storify geeft een aardige impressie van de online berichten die al snel volgden op social media.
Mediageniek
Het Kennisfestival bleek ook aantrekkingskracht uit te oefenen op de media. Radio 1 was aanwezig voor het maken van een reportage over toegankelijkheid, een belangrijke pijler van het VN-verdrag over rechten van de mens met een beperking. Het waarmaken van dit verdrag stond ’s morgens al centraal op het festival, tijdens een levendige talkshow. Onder leiding van Otwin van Dijk en met actieve deelname van een vol klaslokaal wisselden kopstukken van de VGN, Ieder(in), het college voor de rechten van de mens, de coalitie voor inclusie en een wethouder uit Ede interessante ideeën uit.
Gehandicaptenzorgprijs
In de namiddag stroomde nog een extra groep bezoekers toe, die afkwam op de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs, die ging naar zorgorganisaties Cello en Dichterbij, voor de ontwikkeling van de e-learning ‘Ondersteunen bij seksualiteit: heel gewoon’.