Bestuursvoorzitter Koninklijke Visio leest online voor aan 415 leerlingen
De dag van bestuursvoorzitter van Koninklijke Visio, Margreeth Kasper-de Kroon begon 30 septemver heel anders dan normaal. Zij mocht namelijk om 09.00 voorlezen aan leerlingen van alle Visio-scholen in Nederland! Oorspronkelijk in de aula van de Visio-school in Amsterdam, maar vanwege de coronamaatregelen natuurlijk zo veilig mogelijk en dus online.
Mooie aftrap met gedicht en verhaal
De leerlingen konden via een groot scherm in de klas meekijken en luisteren. Eerst las Margreeth Kasper-de Kroon het gedicht van de Kinderboekenweek en daarna een verhaal met een stukje geschiedenis over Amsterdam. Een verhaal uit het boek “Overal en Ergens - Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen”. Een mooie aftrap van de Kinderboekenweek (30 september-11 oktober) met thema van dit jaar: En toen? Met dit thema wil de Kinderboekenweek de aandacht vestigen op verhalen waarin je werelden van vroeger ontdekt.
Margreeth Kasper-de Kroon: “Ik had jullie graag willen bezoeken op school om voor te lezen. Maar dat kom ik zeker nog een keer doen.”
Hoe gaat lezen bij slechtziende kinderen?
Dat voorlezen belangrijk is weten we allemaal. Het stimuleert de fantasie en de taalontwikkeling. Door kinderen al vroeg voor te lezen, leert het nieuwe woorden kennen en deze begrijpen. Het geeft een kind een voorsprong om later zelf te leren lezen. Maar hoe werkt dit bij slechtziende en blinde kinderen? Wat als je de plaatjes niet goed kunt zien of de letters niet kunt lezen? Kun je dan nog wel een kinderboek lezen of voorlezen? Visio is van mening dat lezen altijd kan! Dus ook als je kind slechtziend of blind is. Er zijn allerlei mogelijkheden zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen. Tips over voorlezen, boeken top 10 en nog veel meer vind je op visio.org/kinderboekenweek.