Wijziging subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

De subsidieregeling 'Praktijkleren in de derde leerweg' wordt per november gewijzigd om de doelgroep uit te breiden naar alle personen die betaalde arbeid verrichten. Daarnaast wordt er een zesde aanvraagtijdvak toegevoegd in november 2024 met een subsidieplafond van 4 miljoen euro.

munten

Verbreding doelgroep

De regeling, ontstaan tijdens de coronacrisis, was gericht op het voorkomen van werkloosheid door om- en bijscholing via praktijkleren in het mbo in de derde leerweg. De regeling was beperkt tot mensen die hun werk dreigen te verliezen en werkzoekenden. Vanwege de huidige krappe arbeidsmarkt wordt de doelgroep nu verbreed naar alle werkenden en werkzoekenden om bij te dragen aan een betere arbeidsmarktpositie en de aanpak van personeelstekorten.

Aanvraag en subsidieplafond

Met deze wijziging van de regeling wordt tevens het subsidieplafond voor het aanvraagtijdvak in november 2024 vastgesteld op 4 miljoen euro. Eventuele verdere verlenging van de regeling, met tijdvakken in november 2025 en mogelijk latere jaren, is nog afhankelijk van financiƫle besluitvorming, het oordeel van de Tweede Kamer en de evaluatieve beoordeling na deze 6e ronde door de huidige uitvoeringsorganisatie, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie over de regeling

Meer informatie over de wijzigingen en voorwaarden van de subsidieregeling tref je in het artikel van de Staatscourant.

Overzicht van mbo-certificaten

Het beroepsonderwijs beter laten aansluiten bij de wensen en leerbehoeften van alle huidige medewerkers en van de vele nieuwe instromers is de uitdaging die VGN met andere partijen gezamenlijk heeft opgepakt. Via mbo-certificaten (derde leerweg) zorgen we voor maatwerk, flexibiliteit en landelijke erkenning van het beroepsonderwijs voor volwassenen. Een overzicht van mbo-certificaten tref je in dit artikel.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Quinten Slaaf
E-mail
Telefoonnummer
Quinten Slaaf