Wie wint de Conny Kooijman prijs 2024?

De LFB looft dit jaar weer de Conny Kooijman prijs uit. Ben of ken jij een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking die iets doet om mensen met een verstandelijke beperking op de kaart te zetten? Die met zijn of haar werk een belangrijke bijdrage levert aan het versterken van de positie van mensen met een beperking? Dan kan je deze persoon nomineren voor de prijs.

Conny Kooijmanprijs

Conny Kooijman prijs

Op 1 november aanstaande reikt de LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking, de Conny Kooijman prijs 2024 uit. De Conny Kooijman prijs is een wisselbeker met een geldbedrag van € 1000,-. Dit bedrag moet de winnaar besteden aan een activiteit die de positie van mensen met een verstandelijke beperking nog verder versterkt.

Gelijke rechten en emancipatie

Met de Conny Kooijman prijs vraagt de LFB aandacht voor gelijke rechten en emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking. Iets waar Conny Kooijman zelf, hard voor heeft gestreden. Vanaf de oprichting van de Vereniging LFB in 1995 als beleidsmedewerker en als directeur van de LFB.

De Conny Kooijman prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. De eerste keer heeft Conny de prijs zelf in ontvangst mogen nemen.

Meer informatie en stemmen

Meer informatie vind je ook op de website van de LFB: https://lfb.nu/conny-kooijman-prijs/

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit