Webinar: Slecht in je vel op werk door hormonen? Pak klachten aan

De impact van hormonale klachten op het werk kan groot zijn. Daarom biedt de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg gratis webinars, podcasts en andere tools aan met waardevolle informatie. Op 1 oktober is het volgende webinar, waarin je meer te weten komt over de impact van hormonen op je gemoedstoestand. Want hormonale schommelingen kunnen je stemming flink beïnvloeden, en zelfs leiden tot depressieve gevoelens.

Tekst: hormonen en de impact op je gemoedstoestand. Beeld: een aantal gekleurde vlakken en een afbeelding van vrouwenhanden dit op elkaar gelegd zijn.

Iedere maand een nieuw thema om impact van hormonale klachten op werk te verminderen

Bijna iedereen krijgt in het leven te maken met hormonale klachten. Bijvoorbeeld omdat je menstrueert, omdat jijzelf of je partner zwangerschapsklachten heeft of omdat een collega in de overgang gaat. Dit kan ook grote impact hebben op de werkvloer. Meer kennis en begrip kan helpen om dit bespreekbaar te maken.

Iedere maand staat er daarom een nieuw thema centraal in de serie webinars die Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) aanbiedt over hormonale klachten. Afgelopen maand was het thema: hormonen en leefstijl, waarover een webinar en podcast vol tips zijn gemaakt. In oktober staat centraal: de impact van hormonen op de gemoedstoestand.

Webinar 5: hormonen en de impact op je gemoedstoestand

Je kan soms minder lekker in je vel zitten door hormonen? Tijdens het webinar op 1 oktober gaat het specifiek over depressieve of neerslachtige gevoelens door hormonale veranderingen. Gevoelens die vaak over het hoofd gezien worden. Tijdens de bijeenkomst behandelen experts onderwerpen zoals:

  • Hoe herken je depressieve of neerslachtige gevoelens? 
  • Hoe kan je het beste met deze klachten omgaan? 
  • Welke oplossingen en tips zijn er om deze klachten te verminderen? 

Klik hier voor de inschrijving.

Over het project: De impact van hormonale klachten op werk 

StAG duikt dieper in de wereld van hormonen. Samen met Care for Women is StAG een programma gestart waarin ze aandacht vragen voor dit onderwerp, het gesprek hierover stimuleren en waarin ze aanbod ontwikkelen dat hieraan bijdraagt. Dit (gratis) programma is niet alleen voor vrouwelijke werknemers, maar ook voor de mannelijke collega´s, leidinggevenden, bestuursleden en het thuisfront.

Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van