Warme overdracht bij KansPlus: Dickie van de Kaa draagt stokje over aan Mariska Schutte

Bij Kansplus heeft een ‘warme overdracht’ plaatsgevonden van het directeurschap. Bruggenbouwer Dickie van de Kaa droeg op 16 oktober het stokje over aan Mariska Schutte.

Dickie van de Kaa en Mariska Schutte
Dickie van de Kaa met haar opvolgster Mariska Schutte.

Opzet dementietafels

KansPlus is de landelijke belangenvereniging van mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Dickie van de Kaa werkte er 23 jaar, sinds 2015 als directeur. Vicevoorzitter José Laheij prees haar kwaliteiten als bruggenbouwer. Met de VGN werkte zij onder andere samen in het opzetten van dementietafels, waar familieleden, mantelzorgers en professionele hulpverleners ervaringen uitwisselen.

VGN: ‘Het kon ook schuren’

VGN-directeur Theo van Uum zegt over de samenwerking met Dickie van de Kaa: ‘Ik heb haar leren kennen als een directeur die stevig en standvastig opkwam voor de belangen van mensen met een beperking en hun naasten. En dat in een behoorlijk roerige periode. Denk aan de Wzd en het transitieakkoord, dossiers waarop het flink kon schuren. Tegelijkertijd zocht Dickie ook altijd de verbinding en hebben we mooie voorbeelden waarin we als VGN en KansPlus gezamenlijk optrokken. Ik zal Dickie als persoon dan ook gaan missen in het overleg- en lobbycircuit.’

Matthijs Heijsteck wil het schriftje terug

Bij het afscheid van Van de Kaa blikte orthopedagoog-generalist Matthijs Heijsteck terug op het schriftje waarin begeleiders voorheen voor familie en anderen opschreven hoe de dag was verlopen. Daarin stond dan bijvoorbeeld: ‘Wat een heerlijk kind hebben jullie toch, ik geniet er iedere keer weer van om met hem/haar te werken.’ Terwijl er tegenwoordig in het elektronisch dossier iedere dag slechts staat: ‘g.b.’ (geen bijzonderheden). Hij pleitte ervoor het schriftje weer te gaan gebruiken en de toekomst terug te geven aan degenen die de mensen met beperkingen het beste kennen: ouders en begeleiders.

Mariska Schutte zet het werk voort

De nieuwe directeur, Mariska Schutte, was voorheen orthopedagoog bij Syndion. Zij toonde zich vereerd dat zij het werk van Van de Kaa mag voortzetten.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Johan de Koning
Telefoonnummer
06-53358421

Deze pagina is een onderdeel van