Sterke groei succesvolle VGN Academie

Tweederde van alle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg kan binnenkort gebruik maken van de online leertrajecten van de VGN Academie. De VGN deed in de zomer van 2019 opnieuw een oproep om deel te nemen aan het project. Naast de 29 organisaties die deelnamen aan het pilotproject, is het aantal deelnemers gegroeid naar 49 grote en kleine gehandicaptenzorgorganisaties. De VGN academie maakt samen met haar leden kwalitatief hoogstaande leertrajecten voor belangrijke thema’s. Door samen te ontwikkelen is er al veel kennis gedeeld en zorggeld bespaard.

VGN Academie

Ontwikkeling

De deelnemers aan het pilot project zijn zeer enthousiast over de samenwerking en de leertrajecten. De VGN Academie blijft zich verder ontwikkelen. Sinds kort kunnen organisaties die geen eigen learningmanagementsysteem (LMS) hebben ook gebruik maken van de leercontent.

Netwerkplatform

In de pilotperiode bleek dat het produceren van de leercontent de helft van het succes is. Het op een goede manier implementeren op de werkvloer is de andere, even belangrijke, helft. Dat dit vaak een weerbarstig proces is, merken de deelnemers dagelijks. Daarom biedt de VGN Academie ook een netwerkplatform om kennis op dit gebied te delen. Bijvoorbeeld zelfgemaakte opdrachten die aansluiten bij het leermateriaal of beproefde methodes om begeleiders te interesseren de leercontent in de praktijk toe te passen. Het materiaal van de VGN Academie leent zich hier goed voor. Het is opgebouwd uit kleine leereenheden en kunnen gemakkelijk in de werkprocessen worden ingepast. In 2020 worden de activiteiten van de VGN Academie in overleg met de deelnemende zorgorganisaties verder uitgebreid met bijvoorbeeld het gezamenlijk inkopen bij commerciële uitgevers en het delen van zelfgemaakte online leertrajecten.

Leergangen

Op dit moment bevat de VGN Academie negen leertrajecten die modulair zijn opgebouwd. De thema’s van deze leergangen zijn onder andere psychopathologie, gesprekstechnieken, ouder wordende cliënten en binnenkort start de leergang over de Wet zorg en dwang. De medewerkers van de aangesloten leden, kunnen deze leergangen volgen. Begin december krijgen alle deelnemers opnieuw de mogelijkheid om leertrajecten te kiezen die in 2020 ontwikkeld gaan worden.

Deelnemers

De volgende zorgorganisaties nemen deel aan het vervolg van de VGN Academie:

Abrona, Alliade, Amarant, Amerpoort, ASVZ, Aveleijn, Baalderborg groep, Stichting Breder, Careander, Cavent, Cello, Cordaan, Cosis, De Driestroom, Dichterbij, Esdégé-Reigersdaal, Frion Zorg, Gemiva-SVG Groep, De Hartekamp Groep, ’s Heeren Loo, Het Raamwerk, Humanitas DMH, Ipse de Bruggen, Leekerweide, Lunetzorg, Middin, De Okkernoot, Olmenes, Ons Tweede Huis, Pameijer, De Passerel, Pergamijn, Pluryn, Prinsenstichting, Reinaerde, Sherpa, Siza, Sprank, De Trans, Triade, Vanboeijen, De Waerden, De Witte Hoeve, Wonen Plus, Zekere Basis, De Zeeg, De Zijlen, Zorgwiel en Zuidwester.

Meer informatie

Als u door wilt praten over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van de VGN Academie voor uw organisatie dan kunt u contact op nemen met Paul Westmeijer, academie@vgn.nl.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van