Save the date: AMR Awareness Week (18-24 november)

Van 18 tot 24 november 2024 staat de strijd tegen antimicrobiële resistentie centraal tijdens de World AMR Awareness Week. Gedurende deze week organiseren de negen AMR-zorgnetwerken in Nederland gezamenlijk diverse boeiende webinars en bijeenkomsten. Alles is gratis te volgen.

World AMR Awareness Week 2024

World AMR Awareness Week | Doe ook mee en meld je nu aan!

Van 18 tot 24 november staat de strijd tegen antimicrobiële resistentie centraal tijdens de World AMR Awareness Week. Gedurende deze week organiseren de negen AMR Zorgnetwerken in Nederland diverse boeiende activiteiten. Doe ook mee en meld je aan voor een van de activiteiten:


Symposium: AMR-surveillance bij mensen, dieren en milieu

Georganiseerd door het RIVM, i.s.m. Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB), regionale zorgnetwerken antimicrobiële resistentie (RZN) en Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) en Wageningen Food Safety Research (WFSR) van Wageningen University & Research.

Datum: maandag 18 november 2024, van 09:30 tot 17:00 uur in Bilthoven

Voor: Nederlandse professionals en beleidsmakers die werken aan of interesse hebben in AMR surveillance.

Webinar: Antibioticaresistentie en geneesmiddelentekort

Beide onderwerpen worden aangestipt met een introductie, waarbij er tevens gebruik wordt gemaakt van casuïstiek bespreking en een FAQ die vooraf bij de doelgroep wordt uitgevraagd.

Datum: maandag 18 november 2024, van 19:30 - 21:00 uur 

Voor: Apothekers en farmaceutisch consulenten

Webinar: Ontlabeling onterechte Antibiotica-allergie

In dit webinar nemen experts, zoals een allergoloog, je mee in het opsporen en verwijderen van onterechte registraties van antibiotica-allergieën.

Datum: Dinsdag 19 november 2024, van 19:30 - 21:00 uur 

Voor: Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en apothekers

Meld je aan!

Alles is gratis te volgen en waar mogelijk wordt accreditatie aangevraagd. Daarnaast zijn er o.a. interessante video's, podcasts, een magazine, communicatiematerialen en een spel beschikbaar over antibioticaresistentie. Meer info beschikbaar vanaf 18 september op www.amrweek.nl.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Milou van den Bemd
Telefoonnummer
Milou van den Bemd

Deze pagina is een onderdeel van