ProkkelSterrenslag: samen sporten en ontmoeten

Maandag 10 juni was de aftrap van de Prokkelweek met als eerste activiteit de ProkkelSterrenslag. De ProkkelSterrenslag is een actieve middag met als doel leuke ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. De VGN vormde een team met Philadelphia Puur Natuur en samen lieten zij zich van hun sportiefste kant zien bij de diverse spellen.

Teamfoto van VGN en Philadelphia Puur Natuur bij de ProkkelSterrenslag 2024 met grappige attributen

Gezellige en sportieve middag

We begonnen de middag met een kennismaking met onze teamgenoten die helemaal vanuit Hengelo (Gld) naar Utrecht gereisd waren. Vol motivatie hebben we allerlei leuke spellen gedaan zoals bowlen, blik gooien, curling, voetbal en vier op een rij. Een van onze favorieten was het samen hooghouden van drie ballen op het parachutedoek én een gekke groepsfoto mocht natuurlijk niet ontbreken! Aan het einde van de middag ontvingen we allemaal een certificaat en medaille voor onze inzet. Het was een geslaagde en gezellige middag!

Over stichting Prokkel en de Prokkelweek

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. En zo elkaar én elkaars wereld te leren kennen. Ieder jaar organiseren zij de Prokkelweek, die als doel heeft ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te promoten. 
Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Een week waarin aandacht gevraagd wordt voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Een gedachtegoed in lijn met onze visie 2030, ‘een samenleving waarin iedereen gewoon mag meedoen’.

De ProkkelSterrenslag is de start van de Prokkelweek. Van maandag 10 juni t/m zaterdag 15 juni worden er allerlei activiteiten georganiseerd, op donderdag 13 juni is bijvoorbeeld de nationale prokkelstagedag. Lees meer over de Prokkelweek op de website van stichting Prokkel
 

Collage van de ProkkelSterrenslag, met een groepsfoto, selfie met certificaten, actiefoto van het voetballen en hooghouden van de bal op het parachute doek

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Eva Huitink
Telefoonnummer
Eva Huitink