Ook benieuwd naar goede voorbeelden van aanpak agressie?

Steeds meer (jeugd)zorgorganisaties zijn actief bezig met de aanpak van agressie tegen medewerkers. Maar wat doen anderen in de praktijk om agressie te voorkomen en te verminderen? Bijna 100 organisaties geven een kijkje in de keuken en vertellen hoe zij een impuls geven aan hun anti-agressiebeleid op www.duidelijkoveragressie.nl/praktijkvoorbeelden, de webportal van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’. Laat u inspireren door deze praktische manieren van agressie aanpakken.

Uit de gehandicaptenzorg komen onder andere praktijkvoorbeelden van Stichting Prisma, Abrona, Aveleijn, Gemiva en Pergamijn.

Leren van elkaar

Er valt ook veel te leren van andere organisaties uit andere branches. Wat doen andere instellingen om bewustwording te creëren dat agressie niet mag worden geaccepteerd? Op welke manier kun je echt iets leren van meldingen? Hoe kun je samen met collega’s bepalen waar jullie grens ligt? En welke acties kun je ondernemen als een cliënt of patiënt over de grens van het toelaatbare is gegaan? Met behulp van de Ondersteuningsregeling Veilig Werken in de Zorg zijn de afgelopen jaren honderden (jeugd)zorgorganisaties met dit soort vragen aan de slag gegaan. Dat heeft veel mooie en inspirerende praktijkverhalen opgeleverd over praktische aanpakken en methoden die echt werken.

Zes thema’s en good practices

De praktijkvoorbeelden zijn verdeeld over zes thema’s, zodat je gemakkelijk voorbeelden kunt vinden die aansluiten bij vraagstukken die voor jouw organisatie relevant zijn. Daarnaast zijn er achttien ‘good practices’ te vinden: verhalen van organisaties die met een integrale aanpak agressie tegen medewerkers voorkomen en verminderen.

'Veilig Werken in de Zorg’

De ondersteuningsregeling en de praktijkvoorbeelden zijn onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn ActiZ, BTN, CNV Zorg & Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

Bekijk de filmpjes en lees de verhalen op: www.duidelijkoveragressie.nl/praktijkvoorbeelden

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Dianne van der Veen
Telefoonnummer
06-41284280
Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van