Onbeperkt Samen tijdens Pride Amsterdam

Op 3 augustus 2024 deed er voor het derde jaar op rij een boot vanuit de gehandicaptenzorg mee aan de Canal parade van Pride Amsterdam. Deze Onbeperkt Samen boot is een initiatief van de VGN, vijftien gehandicaptenzorgorganisaties en COC Zonder Stempel. Het werd weer een groot feest zoals in onderstaande compilatie te zien is.

Gewoon meedoen in de maatschappij

Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon samen meedoen met anderen in de maatschappij en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Op de boot is een plek waar zij zich kunnen laten zien en krijgen zij de aandacht die ze verdienen! Lees hier waarom Michelle en Alexander het belangrijk vinden om mee te varen.

Over Zonder Stempel

Zonder Stempel is een project van COC Nederland voor LHBTI+ personen met een verstandelijke beperking. Samen met partners zorgt Zonder Stempel voor coaching, kennis, uitwisseling en ontmoeting voor en door LHBTI+ personen met een beperking. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen, de doelgroep zelf, onder het motto “niets over ons, zonder ons”. Dankzij Zonder Stempel staan LHBTI+ personen met een beperking er niet meer alleen voor!

Deelnemende organisaties

Naast Zonder Stempel en de VGN zelf nemen de volgende organisaties deel aan de Onbeperkt Samen boot: Amerpoort, Amsta, Aveleijn, Cello, Driestroom, Estinea, Odion, Ons Tweede Thuis, Philadelphia, Pluryn, 's Heeren Loo, Stichting Daelzicht, Zorgeloos Ambulant, Zorggroep De Opbouw/Prinsenstichting en Zuidwester.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Sam van den Brink
Telefoonnummer
06-20142755
Sam van den Brink