Kamerlid Mohammed Mohandis bezoekt werk- en leerlocatie van ‘s Heeren Loo

Op 28 juni bezocht Kamerlid Mohammed Mohandis (GroenLinks-PvdA) een werk- en leerlocatie van 's Heeren Loo in Noordwijk. Deze locatie biedt mensen met een dagbestedingsindicatie de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen door opleidingen op maat te volgen. Tijdens zijn bezoek sprak Mohandis met jobcoaches en de ervaringsdeskundigen Melanie en Sanne, die beiden een opleiding hebben gevolgd. Zij vertelden hoe belangrijk het voor hen is om zich te kunnen ontwikkelen.

Werkbezoek Mohammed Mohandis aan 's Heerenloo
Werkbezoek Mohammed Mohandis aan 's Heerenloo

Vanuit de Visie 2030 heeft de VGN de afgelopen jaren vanuit de dagbesteding geïnvesteerd in de talentontwikkeling van mensen met een beperking. Met praktijkgerichte opleidingen zoals de brancheopleidingen Assistent Groen, Assistent Facilitair of Assistent Logistiek kunnen deze mensen werkgevers- en vakvaardigheden leren. Wie dat kan, kan doorgroeien naar een passende werkplek in de maatschappij.

Opleiding belangrijk

Vaak hebben mensen met een beperking, niet de mogelijkheid om zich via een opleiding vanuit de dagbesteding verder te ontwikkelen naar een passende werkplek in de maatschappij. In Noordwijk worden de brancheopleidingen Assistent groen, Assistent Facilitair en Assistent Logistiek aangeboden. Dankzij deze opleidingen, die concreet en voldoende tijd en individuele aandacht bieden, kunnen mensen in een passend tempo stappen zetten. Ze ontwikkelen zich niet alleen vakinhoudelijk, maar ook als persoon. Ook de Academie voor Zelfstandigheid biedt hier trainingen waar de cursisten vaardigheden leren om zelfstandiger te wonen en werken. Ze leren bijvoorbeeld hoe je op een goede manier voor jezelf kan opkomen. Het werkcafé van 's Heerenloo speelt een cruciale rol bij de start van dit traject. Het biedt een laagdrempelige manier om ervaringen te delen en legt de basis voor de eerste stap naar zelfontplooiing.

Systemen onnodig ingewikkeld

Een passende werkplek waar zij zich op hun plaats voelen, gelijkwaardig zijn en worden gezien als volwaardige collega’s is voor mensen met een beperking van groot belang. De jobcoaches bij ‘s Heeren Loo doen geweldig werk, maar de bestaande schotten tussen de verschillende domeinen maken het organiseren onnodig ingewikkeld. Met een paar goede ‘doorgeefluiken’ en oplossingen kunnen mensen met talenten nog beter worden ondersteund om betekenisvol te leven en volwaardig deel te nemen aan de samenleving!

Elk talent telt

Na het bezoek zei Mohammed Mohandis: “Dank voor de mooie gesprekken bij 's Heeren Loo over hoe jongeren volwaardig mee kunnen doen. Onze systemen sluiten niet goed aan om jongeren mee te laten doen. Iedereen hoort erbij en moet een eerlijke kans krijgen om mee te doen. Elk talent telt.”

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Portretfoto Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van