Handreiking juridisch kader zorgverkoop Zvw gepubliceerd

Naast een Handreiking juridisch kader zorgverkoop Wlz is er nu ook een Handreiking voor zorgverkoop in de Zvw. Deze handreiking is opgesteld voor organisaties in de gehandicaptenzorg die in het kader van de Zvw professionele ondersteuning bieden en zorg leveren aan mensen met een beperking.

Vijftig vragen en antwoorden over contractering met zorgverzekeraars

Het doel van de handreiking is om de organisaties van (juridische) informatie te voorzien in de verschillende situaties die zich kunnen voordoen bij de contractering met zorgverzekeraars, waar mogelijk aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak. 

Deze handreiking geeft in vijftig vragen en antwoorden een beeld van de juridische aspecten van de inkoop en verkoop van zorg die onder de Zorgverzekeringswet valt. De vijftig vragen en antwoorden beschrijven de stand van zaken per 1 juli 2024.

Regel over inkoopprocedures en inkoopvoorwaarden

Hierna wordt stilgestaan bij onder meer regels over inkoopprocedures en inkoopvoorwaarden, de inhoud van het contract, mededinging, niet-gecontracteerde zorgaanbieders en geschillen. De Handreiking bevat daarnaast een algemene toelichting op relevante wet- en regelgeving.

Bekijk de handreiking

De handreiking is tot stand gekomen op initiatief van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en in samenwerking met de zorgadvocaten van advocatenkantoor AKD. Het document is onderaan dit artikel te downloaden.

Webinar

Op donderdag organiseren AKD en VGN gezamenlijk een webinar over de Handreiking voor alle leden van de VGN. Het webinar is in het bijzonder geschikt voor juristen en zorgverkopers.

Marlou Jannink, advocaat bij AKD, zet tijdens deze bijeenkomst het juridisch kader zorgverkoop Zvw uiteen. Zij gaat onder andere in op jurisprudentie, aandachtspunten bij de zorgverkoop (tips & tricks), de onderhandelingspositie van zorgaanbieders en de verschillen met de zorgverkoop in de Wet langdurige zorg. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

JuridischkaderZorgverkoopZvw

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Anne Schraagen
Telefoonnummer
Anne

Deze pagina is een onderdeel van