Financieel advies voor gehandicaptenzorg medewerkers van 62+
Ben je 62 jaar of ouder? Dan kun je gebruikmaken van de regeling Afbouw Carrière. Dit geeft je de mogelijkheid om drie jaar voorafgaand aan je pensioenleeftijd minder te gaan werken. Om zo mentaal en fysiek in balans te blijven. In dit artikel lees je er meer over.
- Deze tools zijn onderdeel van een serie projecten over vitaal en met plezier werken in de gehandicaptenzorg van de StAG.
Laat je informeren
Als je richting je pensioen gaat en erover nadenkt om de regeling Afbouw Carrière te gebruiken, is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Daarom biedt Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) alle medewerkers in de gehandicaptenzorg van 62 jaar en ouder een kosteloos adviesgesprek, waarin je samen met een financieel adviseur jouw persoonlijke situatie in kaart brengt. De adviseur is er om jouw vragen te beantwoorden. En om je inzicht te geven in de gevolgen voor je salaris en toeslagen. Zo kun jij een weloverwogen beslissing nemen.
Aanmelden voor dit adviesgesprek kan via de website van de StAG.
Maak de gevolgen inzichtelijk
StAG heeft bovendien twee rekentools ontwikkeld die de gevolgen van meedoen aan deze regeling inzichtelijk maken voor zowel medewerker als organisatie. De rekentool voor medewerkers geeft inzicht in de gevolgen van deelname aan de regeling Afbouw Carrière. Wil jij in een half uurtje bijgepraat worden over het hoe en wat van deze rekentool? Kijk dan het webinar terug, waarin je stap voor stap de tool doorloopt.
Daarnaast is er de rekentool voor organisaties. Het is namelijk belangrijk dat het voor werkgevers helder is wat de gevolgen zijn voor de organisatie als medewerkers meedoen aan deze regeling. Ook over deze tool heeft StAG een webinar gegeven, waarin de tool voor de organisatie uitgebreid wordt besproken. Ook de tool voor medewerkers komt aan bod, zodat je als werkgever jouw medewerkers beter kan ondersteunen en adviseren.
Over Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg
De StAG is er voor werkgevers en werknemers. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan de StAG.