Fatima Zorg & Schreuderhuizen samen verder onder de naam Elver
Fatima Zorg & Schreuderhuizen gaan vanaf half juni 2015 Elver heten. De beide organisaties fuseerden op 1 januari 2014 al juridisch. De nieuwe naam staat symbool voor een gezamenlijke nieuwe start.De keuze voor een nieuwe naam is ook een keuze voor de toekomst. Zo laten we zien dat samen inspelen op de zorg van de toekomst.
De naam Elver is gekozen door een groep vertegenwoordigers uit alle geledingen van beide organisaties. Criteria waren onder andere dat de naam eenvoudig, kort, krachtig en goed uit te spreken moest zijn, wat vooral voor onze cliënten belangrijk is. In eerste instantie is gekeken naar de mogelijkheid om een van de huidige namen te behouden. Maar al snel bleek een nieuwe naam het beste aan te sluiten bij de wens om een nieuwe start te maken en niemand tekort te doen.
Hoezo Elver?
In Elver klinkt door: ‘elk verhaal‘. En dat is waar het bij ons om draait. Elk verhaal telt en is uniek. Bij ons gaat het om de verhalen van cliënten en hun ouders, medewerkers en vrijwilligers. Verhalen over kleine en grote stappen, over verdriet en geluk. Over verder komen, groeien of simpelweg genieten van een glimlach. Elver betekent in het Noors ook rivier of stroming. Mooi, want onze locaties bevinden ons immers in het stroomgebied van IJssel en Rijn. Maar de symbolische betekenis vinden we nog belangrijker: bij Elver bewegen we mee met de ander en zorgen we voor verbinding. Zo laten we zien waar we voor staan: een krachtige organisatie die bijdraagt aan het levensgeluk van onze cliënten.
Wanneer gaan we de naam Elver gebruiken?
Op dit moment opereren Fatima Zorg & Schreuderhuizen onder de naam Fatima Schreuder Groep. De komende maanden wordt samen met cliënten ouders, vrijwilligers, medewerkers gewerkt aan een nieuwe huisstijl. Vanaf half juni treedt de organisatie officieel naar buiten onder de naam Elver met de nieuwe huisstijl. Tot die tijd blijft alles gewoon hetzelfde!
Over Fatima Zorg en Schreuderhuizen/ Elver
Fatima Zorg uit Nieuw Wehl en Schreuderhuizen uit Arnhem zijn en blijven experts in de begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en meer specifiek voor mensen met een vaak complexe zorgvraag. De organisatie biedt met circa 1200 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers een breed aanbod aan wonen, dagbesteding en behandeling aan circa 550 cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast maken circa 150 cliënten gebruik van extramurale zorg en ondersteuning. Dit gebeurt vanuit diverse locaties in de Achterhoek en de regio Arnhem.