BZK start met online training Toegankelijke Politiek

Met het project 'Toegankelijke Politiek' wil het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) de politieke participatie van mensen met een beperking stimuleren. Tijdens het project worden de deelnemers online getraind, begeleid en gecoached bij het actief worden in de politiek. Het project loopt van september 2024 tot mei 2025, aanmelden kan tot 1 augustus.

abstract beeld met hoofden in verschillende kleuren

Het doel van het project is dat de deelnemers meer inzicht krijgen in de democratie en politiek en besluiten of en wat zij daaraan eventueel willen bijdragen. Bijvoorbeeld als actief lid van een politieke partij, lid van een steunfractie of van een klankbordgroep. Of misschien zelfs als kandidaat raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026. 

Waarom?

Mensen met een beperking nemen naar verhouding weinig deel aan de politiek. Denk aan lid zijn van een politieke partij, helpen bij verkiezingen, advies geven aan een gemeenteraadsfractie of in de (burger)raad van een gemeente zitten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil hen graag aanmoedigen om actiever te worden in de politiek.

Wat?

Tijdens dit project trainen, begeleiden en coachen we je bij het actief worden in de politiek. Het project loopt van september 2024 tot mei 2025.

Hoe?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek. Je neemt deel aan een training (3-4 avonden) waarin je inzicht krijgt in democratie, politiek en het gemeentebestuur. Hierna stel je een persoonlijk plan op. Vervolgens wordt je gecoacht en begeleid bij de uitvoering van je plan. Tijdens bijeenkomsten kun je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Informatie

Heb je zelf belangstelling of ken je iemand die interesse heeft om deel te nemen? Neem dan contact op met henkbeltman@zorgbelanginclusief.nl Ook als je vragen hebt of meer informatie wilt, mail gerust!

Praktische informatie en flyer

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Dianne van der Veen
Telefoonnummer
06-41284280
Dianne van der Veen