Team Middin wint 'Wát een vakprijs' gehandicaptenzorg

"In de ene kamer een feestje, in de andere kamer een afscheid. Je moet er maar mee om kunnen gaan", aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter van de 'Wát een vakprijs' van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Team Binnenklingen 24 van de Zuid-Hollandse zorgaanbieder Middin nam deze prijs vandaag in ontvangst. Het team verzorgt ouderen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. Tot het allerlaatste moment, de begrafenis.

De professionals in dit team helpen bewoners bij hun achteruitgang. "Met veel liefde en geduld proberen ze steeds aan te sluiten bij de beleving van bewoners. En dat is echt niet makkelijk als je bedenkt dat bewoners én een verstandelijke beperking hebben én dementie."

Jury

Het team van Middin streed samen met twee teams van Bartiméus en Sherpa om de prijs. Het publiek bepaalde via Facebook haar favoriete team. Ook was er een jury die alle teams beoordeelde. De leden van deze jury zijn: Jetta Klijnsma (oud-staatssecretaris van SWZ), Willem Vissers (verslaggever van De Volkskrant, schrijft wekelijks een column over zijn gehandicapte zoon Samuel), Ronald Batenburg (hoogleraar in de zorg), Idman Nur en Ellis Jongerius (ervaringsdeskundigen LFB).

Wát een vak

De 'Wát een vakprijs' vloeit voort uit de facebookcampagne 'Wát een vak' van de VGN. Deze campagne maakt het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar. De brancheorganisatie voor zorgaanbieders spreekt met de campagne haar waardering uit voor alle mensen die zich met liefde en overtuiging inzetten voor mensen met een beperking. Om de waardering extra kracht bij te zetten, reikte de VGN vandaag de 'Wát een vakprijs' uit.

Diversiteit

De campagne 'Wát een vak' laat de diversiteit van het werk in de gehandicaptenzorg zien.

  • Team Groot Emaus van 's Heeren Loo werkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma
  • Team Carlito van Bartiméus laat het succesverhaal zien van Carlito. Een jongeman met een verstandelijke en visuele beperking, syndroom van Down, hechtingsstoornis én autisme.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma
  • Team Hersenz van Noorderbrug laat zien hoe professionals vanuit diverse disciplines met elkaar samenwerken aan de behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma
  • Team Wijkcentrum St. Joseph van Sherpa leert mensen een een licht verstandelijke beperking om te werken in de horeca.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma
  • Team Van Sonstraat van Cello past in haar begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking digitale middelen toe. Cliënten hebben daardoor meer regie over hun leven.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma
  • Team Binnenklingen 24 van Middin verzorgt mensen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven.
    teamfoto - fotoverhaal - video - dilemma

Deze pagina is een onderdeel van