OplossingenLab Zorg in onderwijstijd

De OplossingenLabs gaan over hoe onderwijs en zorg te organiseren voor kinderen met een zeer intensieve zorgvraag. Tijdens deze derde bijeenkomst van dit jaar staan verschillende vragen rondom het inkoopproces van zorg (Wlz) en jeugdhulp voor het speciaal onderwijs centraal.

Datum
Tijd
13:00 - 16:30
Locatie
Utrecht
Organisator
NJI, VGN, Sectorraad GO, VNG en de Onderwijsconsulenten

De Oplossingenlabs staan dit jaar in het teken van integraal kijken, handelen en sturen. Domeinoverstijgend en interprofessioneel samenwerken in uitvoering, beleid en bestuur staan centraal.

Tijdens het derde Lab van 2024 focussen we op het integraal inkopen van zorg en jeugdhulp voor kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs. Hoe koop je effectief zorg en jeugdhulp in voor het speciaal onderwijs? Wat komt erbij kijken om een inkoopproces in te richten, rekening houdend met de ondersteuningsbehoeften van de leerlingen? En wat is de rol van gemeenten en zorgkantoren? We kijken naar inkoop- en bekostigingsmodellen en wat hun plussen en minnen zijn voor het collectief organiseren van zorg in onderwijstijd. Ook gaan we in gesprek over hoe kwaliteitscriteria tot stand komen en hoe je vorm geeft aan de kwaliteitsbewaking van de geboden zorg en hulp.

Voor wie?

Het Oplossingenlab staat open voor iedereen die betrokken is bij de inhoud, organisatie en financiering van zorg in onderwijs of onderwijs in zorg. Daarbij gaat het om kinderen met een intensieve zorgvraag in het speciaal onderwijs, waaronder ook kinderen met een ernstige meervoudige beperking. De bijeenkomsten zijn gericht op samenwerking en ontwikkeling in de regio. Gemeenten, zorgaanbieders, scholen, samenwerkingsverbanden, zorgkantoren en netwerken voor en door (ouders van) kinderen met een beperking zijn daarom van harte welkom.

Online Magazine

De opbrengsten van de Oplossingenlabs verzamelen we in een speciaal online magazine. De gedeelde ervaringen uit de eerste en tweede bijeenkomst staan in het online magazine; de kracht van integraal werken

Programma en aanmelden

Meer informatie over het programma en de link naar het aanmeldformulier zijn te vinden via de website van het NJI

De OplossingenLabs worden georganiseerd door het NJi in samenwerking met Sectorraad GO, VNG, VGN en de zorgarrangeurs van Onderwijsconsulenten. 

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Maartje van der Rijt
Telefoonnummer
06-13204365
Maartje van der Rijt

Deze pagina is een onderdeel van