Online masterclass ‘experimenteren kun je leren’

In deze online masterclass nemen we je mee in de wereld van mensgericht ontwerpen, experimenteren en anders denken. Deze methodes en principes blijken namelijk erg toepasbaar op ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken zoals de vernieuwing van dagbesteding.

Datum
Tijd
13:00 - 14:30 uur
Locatie
Online via Teams
Organisator
VGN
Gloeilampen

Want weg met de traditionele dagbesteding en meer in verbinding met de samenleving organiseren. Om zo bij te dragen aan een betekenisvol leven. Dit soort teksten staan in veel visiedocumenten. Ook in onze eigen Visie 2030. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt anders denken en anders doen. Zeker als het gaat om mensen met intensieve zorg- en begeleidingsvragen. Maar hoe doe je dat? En waar begin je?

Lab 2030

Deze sessie is onderdeel van ons al lopende sociale innovatieprogramma Lab 2030. Maar omdat we als sector en maatschappij voor grote uitdaging staan, die vragen om anders denken en doen, is deze sessie toegankelijk voor iedereen – begeleiders, behandelaren, beleidsmedewerkers, managers, bestuurders - die meer wil leren over experimenteren in de gehandicaptenzorg of andere maatschappelijke sectoren. 

Wat kun je verwachten? 

1. Een kijkje in de keuken bij social designers van Sociaal Centraal. Wat kunnen we leren uit de hun context en welke tips geven zij mee? 

2. Praktische methodes om anders te kijken naar je buurt of wijk op basis van ervaringen uit onze vorige Lab 2030’s. Welke eerste stappen kun je zetten om verbinding te leggen in de buurt waar je gevestigd zit? Hoe kun je win-win creëren met bv. scholen, ondernemers en/of ouderencentra? 

3. Goede en concrete voorbeelden uit de gehandicaptenzorg door Sjoerd Ouwens (VGN’er en programmamanager participatie bij Pluryn). Welke voorbeelden zijn er nu al van anders denken en doen in onze eigen sector? 

Praktische info 

  • Datum: 17 oktober 2024 
  • Tijd: 13:00 tot 14:30 uur 
  • Waar: Online via MS-Teams 
  • Aanmelden: via onderstaand formulier
Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Bekijk onze privacyverklaring.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Sjors de Ruiter
Telefoonnummer
0641108409
Sjors de Ruiter

Deze pagina is een onderdeel van