Webinar Griepvaccinatie 2024

We nodigen u van harte uit voor het Webinar over de griepvaccinatie voor zorgprofessionals. Zij spelen immers een belangrijke rol bij het beantwoorden van vragen over de griepvaccinatie. In dit Webinar gaat het over de modernste inzichten in de rol van vaccinatie van met name ouderen. Welke bijwerkingen worden gemeld en wat gebeurt daarmee? Hoe kunnen we de juiste doelgroepen het beste benaderen en hoe kunnen we het vaccinatieproces zo efficiënt mogelijk maken? En het is belangrijk dat zorgprofessionals zichzelf kunnen beschermen tegen griep

Datum
Tijd
19.30 - 20.30
Locatie
Digitaal
Organisator
De infuenzastichting en de branches in de zorg
Griepcampagne Zo geprikt
Zorgprofessional die haar mouw opstroopt voor een griepprik

Voorkom infecties

De meeste mensen willen zo lang mogelijk gezond blijven. Met name bij ouderen daalt de kwaliteit van leven na een ziekteperiode. Een goede leefstijl is essentieel, maar ook het voorkomen van infectieziekten. Vaccinatie wordt daarom steeds belangrijker. Bij kinderen is de vaccinatiegraad aan het dalen, maar bij ouderen en mensen met een medisch risico is die nog veel lager. Onbekendheid met het nut van vaccineren en het gebrek aan kennis over bijwerkingen spelen daarbij een rol.

Zorgmedewerkers lopen makkelijk een infectie op van de patiënten die ze verzorgen. Andersom kunnen ze hun eigen infectie makkelijk overdragen op hun patiënten. Ook dit najaar krijgen zorgmedewerkers niet alleen de griepprik, maar ook de coronavaccinatie aangeboden. Wat is de zin en onzin van vaccineren en waarom zou je als zorgverlener die vaccinaties gaan halen?

De zin en onzin van vaccineren

De Influenzastichting heeft een kennisdocument gemaakt over vaccinaties. Daarover praten we verder tijdens het Webinar, maar u kunt het nu vast inzien op https://influenzastichting.nl/de-zin-en-onzin-van-vaccineren/.

Aanmelden en accreditatie

Het Webinar wordt georganiseerd in samenwerking met brancheorganisaties in alle sectoren van de zorg en organisaties van zorgprofessionals. Accreditatie is aangevraagd bij V&VN en NVDA. Andere zorgprofessionals ontvangen een deelnamecertificaat.

U kunt zich voor dit Webinar aanmelden op  https://medischescholing.nl/cursus/50623.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van