Inspiratiebijeenkomst Zonder Stempel

Op vrijdag 27 september komen zorgprofessionals bijeen in Cultureel Centrum Amerpoort met het doel om seksuele- en genderdiversiteit meer bespreekbaar te maken in hun eigen zorgorganisatie. Er is een inspirerend programma samengesteld waarbij ervaringen, tips, en handvatten worden gedeeld.

Datum
Tijd
10:15 - 13:50 uur
Locatie
Cultureel Centrum Amerpoort, Baarn
Organisator
Zonder Stempel

Meld je aan

Ben jij begeleider en wil jij seksuele- en genderdiversiteit meer bespreekbaar maken in jouw organisatie? Lees meer en meld je aan voor de inspiratiesessie van Zonder Stempel op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Michelle spreekt zich uit voor queer personen met een licht verstandelijke beperking

Michelle, al enkele jaren ambassadeur van Zonder Stempel, ontdekte jong dat ze transgender is, maar deelde dit pas later. Ze voelde zich niet goed in haar vel en miste iets. Toen ze uit de kast kwam, kreeg ze te maken met vooroordelen binnen de zorg. "Soms zeiden begeleiders: het zit tussen je oren. Maar ik wist: ik ben zoals ik ben." 

Deze ervaringen motiveerden Michelle om op te komen voor andere lhbti+ personen met een licht verstandelijke beperking. Ze wil dat deze groep een stem krijgt. Als ambassadeur geeft Michelle trainingen aan begeleiders. "Het is belangrijk dat er meer acceptatie komt. Begeleiders moeten niet te snel oordelen." 

Optreden als dragqueen 

De trainingen geven Michelle veel voldoening. "Ik merk dat ik echt een verschil maak." Daarnaast treedt ze, met hulp van Zonder Stempel, op als drag queen Phoebe Crystal. "Toen ik dragqueens zag, wist ik: dit is ook iets voor mij. Ik hou van optreden." Michelle trad ook op tijdens de Pride Amsterdam op de Onbeperkt Samen boot.