Festival van de Leefstijl: Gezond leven van 0-100 jaar

Op 16 september organiseert de Nederlandse ggz voor de vierde keer het Festival van de Leefstijl bij Museum van de Geest. Dit jaar is het thema Gezond Leven van 0-100 jaar. Inzet is om zorgbreed in te zetten op meer preventie, een gezonde leefstijl en aandacht voor middelengebruik. Je hoort meer over de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen en innovaties op het gebied van preventie, leefstijl en verslaving, krijgt handvatten om ermee aan de slag te gaan in de behandeling en begeleiding én je ontmoet vakgenoten uit de hele gezondheidszorg.

Datum
Tijd
10:00 - 17:30
Locatie
Museum van de Geest, Haarlem
Organisator
de Nederlandse ggz
Festival van de Leefstijl

Op 16 september 2024 organiseert de Nederlandse ggz het Festival van de Leefstijl, samen met het Museum van de Geest. Het thema is deze keer Gezond Leven van 0 tot 100 jaar. Leefstijl binnen en buiten de zorg voor kinderen tot ouderen en alles wat daar tussen zit in samenwerking met de organisaties die zich hiermee bezig houden. 

Highlights uit het programma

Dit jaar neemt de bekende trendwatcher Adjedj Bakas je op een ludieke manier mee in de toekomst van de gezondheidszorg. Daarna stel jij jouw eigen programma samen waarbij je kunt kiezen uit verschillende workshops over leefstijl, verslaving en preventie uit de gehandicaptenzorg, ggz, verslavingszorg, jeugdzorg en ouderenzorg. Een greep uit de workshops: 

  • Saskia van Horsen en Chantal Kamp geven een workshop over licht verstandelijke beperking en verslaving. Saskia en Chantal werken bij het Kenniscentrum LVB en Verslaving en delen in deze workshop de laatste kennis en kunde en bieden jou handvatten om te leren omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking die verslavingsproblematiek hebben. 
  • Stijn Weterings, fysiotherapeut en implementatiecoach bij GOUD neemt je mee in zijn onderzoek naar de impact van intensieve krachttraining op de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Stijn deelt niet alleen zijn onderzoeksresultaten, maar geeft jou ook praktische tips and tricks over het verbeteren van de leefstijl van cliënten. 
  • Dompel in de workshop van psychiater en onderzoeker Roel Mocking onder in de relatie tussen voeding en mentale gezondheid. Roel deelt de laatste wetenschappelijke inzichten én geeft jou praktische tips voor in de behandeling. 

Tussen de inhoudelijke workshops door kun je genieten van (h)eerlijk eten, inspiratie opdoen in het museum van de Geest, jouw hoofd leegmaken door te dansen op de muziek van de dj of zelf aan jouw leefstijl werken tijdens kleine mini intermezzo’s. 

Meer informatie?

Meer informatie over het programma vind je op de festivalsite. Ook is hier informatie te vinden over de accreditatie, die aan te vragen is voor psychiaters, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en leefstijlcoaches.

Kortom; wil jij meer weten over leefstijl, preventie en verslaving, handvatten ontvangen om er concreet mee aan de slag te gaan, vakgenoten ontmoeten uit de gehele gezondheidszorg én accreditatiepunten verdienen? Koop dan snel jouw kaartje via Festival van de Leefstijl of bestel een kaartje op factuur via bijeenkomsten@denederlandseggz.nl

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Milou van den Bemd
Telefoonnummer
Milou van den Bemd