Nieuws

Twee minuten stilte voor zorgmedewerker Melanie

01 mei 2024

Op 15 april was er een ernstig geweldsincident binnen de geestelijke gezondheidszorg, waarbij zorgmedewerker Melanie om het leven kwam. Vanuit de gehandicaptenzorg gaan onze gedachten uit naar haar, haar naasten, haar collega's en iedereen te maken krijgt met geweld op het werk. Om hierbij stil te staan roept de VGN haar leden op om 2 mei om 14:00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

De taal van het hart
Illustratie Pien Neve

Twee minuten stilte

De VGN roept de gehandicaptenzorg op om op 2 mei om 14:00 twee minuten stilte in acht te nemen, in solidariteit met zorgaanbieder Mondriaan en andere ggz-organisaties die op dat moment de werkzaamheden neerleggen. 

VGN-directeur Theo van Uum: 'De gehandicaptenzorg steunt de oproep van Jean-Paul Essers, bestuurder van Mondriaan: laten we ons samen blijven inzetten voor een wereld waarin iedereen veilig is. Geweld hoort niet thuis in de samenleving, geweld tegen zorgverleners is onacceptabel. Net als in de ggz streven we binnen onze sector naar een wereld waarin zorg en aandacht voor elkaar vooropstaan. Hier staan wij 2 mei om 14:00 uur extra bij stil.'

Veiligheid voorop

Als sector doen we er alles aan om de gehandicaptenzorg zo veilig als mogelijk te maken. De veiligheid van mensen met een beperking, hun naasten en die van hun begeleiders zijn ontzettend belangrijk en voor de VGN een prioriteit. 

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: