Nieuws

GoOV en Buzz Buddy samen verder.

28 juli 2015

GoOV uit Utrecht en Cavent uit Oud Beijerland brengen hun activiteiten op het gebied van zelfstandig reizen voor mensen met een beperking samen. Vandaag ondertekenden Jan Windey van Cavent en Lars Nieuwenhoff van GoOV daarvoor de overeenkomst.

Zowel de Buzz Buddy als GoOV zorgen er voor dat de zelfstandigheid van mensen met een beperking aanzienlijk vergroot wordt en er een grote besparing op reiskosten kan worden geboekt.

De Buzz Buddy van Cavent, in 2014 nog winnaar van de Univé Paludanusprijs voor kwaliteitsverbetering in de zorg, is een simpel hulpmiddel. Een eenvoudige GPS tracker en een trainingsprogramma zorgen er voor dat  mensen met een beperking zelfstandig kunnen reizen.  Verwanten of begeleiding kunnen op een website de cliënt volgen en zo nodig instructie geven. De reiziger zelf kan hulp inroepen als die dat nodig vindt.

De GoOV, viervoudig prijswinnaar onder andere van de Apps for Europe en Jan van der Kruis innovatieprijs,  geeft daarbij op een smartphone hele praktische reisinstructies en is gekoppeld aan de OV-reisinformatie van de openbaar vervoersbedrijven. Ook de GoOV is gebaseerd op GPS-tracking en geeft de mogelijkheid om op afstand hulp te bieden.

 

“Met de GoOV-app en met de Buzz Buddy kunnen we nu voor iedereen op maat een oplossing bieden. Met een heel simpel instrument en één met meer functies kunnen we goed aansluiten bij wat onze reizigers kunnen en de ondersteuning die ze nodig hebben, aldus Lars Nieuwenhoff van GoOV.

Jan Windey is vooral blij dat zijn Buzz Buddy nu ook landelijk toepassing gaat krijgen. “Cavent is een regionale speler in de Hoeksche Waard en dat willen we ook blijven. Het zou zonde zijn als de Buzz Buddy dan niet overal in Nederland toegepast zou kunnen worden. Daar is het ding te mooi voor. GoOV opereert juist wel landelijk en kan dus wel zorgen dat onze Buzz Buddy landelijk wordt uitgerold.”

 

Zowel Jan Windey als Lars Nieuwenhoff zijn er van overtuigd dat het aantal toepassing voor Buzz Buddy en GoOV veel groter zal worden. “Voor kinderen die over grote afstand moeten reizen is zo’n reisapp een uitkomst”, vindt Lars Nieuwenhoff. “En het geeft zeker een gevoel van zekerheid aan hun ouders”. Ook voor ouderen wordt de toepasbaarheid van beide applicaties onderzocht.

 

Deze pagina is een onderdeel van: