Ledenbijeenkomst

Medicatieoverdracht: samen verder

12.30 17.30
‘t Veerhuys, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

Op 3 oktober 2024 organiseert de VGN in samenwerking met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de middagbijeenkomst: 'Medicatieoverdracht: samen verder'. Het programma Medicatieoverdracht werkt aan goede, complete elektronische overdracht van medicatiegegevens.

Kennismiddag medicatieoverdracht
Programmamanager Medicatieoverdracht Marja Verwoerd (links), sectorprojectleider Yvonne Beckers (midden) en dagvoorzitter Marlies Claasen tijdens de kennismiddag Medicatieoverdracht: goed voorbereid?! in september 2023.

Tijdens de bijeenkomst staan de vorderingen van het landelijk programma Medicatieoverdracht centraal, net als die van de landelijke kickstart. Waar staan we? Wat gaat goed? En wat zijn leerpunten? En hoe gaan we samen verder? 

Bestuurders vanuit de gehandicaptenzorg gaan in op het belang van elektronische overdracht van medicatiegegevens voor de medicatieveiligheid, en op het medicatieproces in de dagelijkse praktijk. Ook komt aan bod welke voorbereidingen zorgorganisaties nu al kunnen treffen om straks goed beslagen ten ijs te komen.  

Vanuit ICT-perspectief wordt toegelicht welke technische voorbereidingen er getroffen kunnen worden om klaar te zijn voor de nieuwe informatiestandaarden Medicatieproces 9, Labwaarden en Contra-indicaties en Overgevoeligheden. 

Deze middag is een vervolg op de kennisdag die in september 2023 werd gehouden.  

Voor wie?  

Voor alle leden van de VGN die in hun dagelijkse praktijk met medicatie te maken hebben, zowel in proces als in ICT.  

Het programma 

In plenaire sessies en verschillende workshops kom je meer te weten over (de impact van) het programma Medicatieoverdracht én hoe jouw organisatie zich het best voorbereidt op elektronische overdracht van medicatiegegevens.  

Begin juni volgt het definitieve programma en informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de bijeenkomst en inschrijven voor de verschillende workshops.  

Vragen 

Vragen over deze bijeenkomst of het programma Medicatieoverdracht? Neem contact op met Yvonne Beckers (projectleider) of Betsy Korenblik (projectsecretaris) via medicatieoverdracht@vgn.nl

Deze pagina is een onderdeel van: